sunnuntai 18. marraskuuta 2012

ikkunat(ylläolevat kuvat Profin.fi -sivulta)

...mietityttävät. Kuinka monta, minkä kokoisia, mihin ne sijoitetaan?
Ikkunat ovat tärkeitä. Niitä tulee myös miettiä huolella, sillä ne eivät todellakaan ole ensimmäinen mitä vaihdetaan, kun alkaa kyllästyttää.
Tämän hetken suunnitelmiamme oleskelutilojen osalta: 
Varma olen vain siitä, että ikkunoiden sisäpuitteiden tulee olla tammea tai tammen sävyyn petsattua mäntyä. Enkä ole tästäkään ihan satavarma, koska voisivathan suuret ikkunat olla myös mustilla puitteilla... No, valkoisia ikkunanpuitteita meille ei kuitenkaan tule. Melkoisesti on vielä päätettävää ikkunoiden suhteen, ennen kuin tarjouspyyntöjä kannattaa kysellä.

Tällä hetkellä esim. Profinin liukuovi-ikkunat tammen sävyyn petsattuna kiinnostavat. Suuria ikkunoita lattiasta alkaen. Mutta kuinka korkeita? Perinteinen ovikorkeus 2,1 m on mielestäni auttamatta liian matala, kun puhutaan ikkunoista. Meillä keittiössä ja ruokailutilassa voisi olla jopa 4,4 m pitkä ikkunaseinä ja olohuoneessakin 3,3 m. Tähän tyyliin (kuvat www.arkitekthus.se, upeita taloja!):


Ikkunoilla on väliä. Vaikka tonttimme on kaupungin kaava-alueella, on tonttimme hienolla paikalla metsän sylissä ja rajoittuu kadun puolelta rauhalliseen kujaan, kahdelta sivultaan mäntymetsään. Naapureita on vain talon takana. Erityisesti tahdon olohuoneesta suuren ikkunan kohti pihan perää, jonka ääressä voin rentoutua Woodnotesin K-tuolissa ja katsella suurten mäntyjen ylvästä kurottelua taivasta kohti... Kuljen siis mittanauha taskussani, ja kun eteeni aukeaa kaunis, sopusuhtainen ikkuna, ei muuta kuin mittomaan :-) Myös vinkkejä ja ajatuksia kauniista ikkunoista otetaan vastaan!
Ikkuna-ideoita (kuvat Pinterest -sivultani): 

Kuva Seventeendoors -blogista: http://seventeendoors.blogspot.fi/

Kuva My Scandinavian Retreat -blogista: http://scandinavianretreat.blogspot.co.uk/2010/02/favourite-scandinavian-home.html
 

Kuva yllä vasemmalla Flickr -sivulta: http://www.flickr.com/photos/jeremylevinedesign/2818730235/in/photostream/ ja yllä oikealla My Scandinavian Retreat -blogista: http://scandinavianretreat.blogspot.fi/2011/02/prefab-from-ckr.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti