perjantai 16. marraskuuta 2012

tontti

Nyt on tontti. Voi tsiisus, on tästä kuulkaa unelmoitu! Vuonna 2004 rakensimme ensimmäisen talomme, ja siitä ei mennyt kuin nelisen, viitisen vuotta, kun aloin jo unelmoida uudesta talosta. Tuona aikana perhe kasvoi kahden aikuisen taloudesta kolmilapsiseksi härdelliksi, ja ajatus kaupunkiin muutosta vahvistui - lähemmäs työpaikkojamme, lähemmäs harrastuksia, lähemmäs lasten tulevia harrastuksia. Pitkän tähtäimen suunnitelma onnistui paremmin kuin uskalsin edes toivoa: omakotitalomme meni kaupaksi viikossa, vuokra-asunto järjestyi noin kilometrin päästä tulevasta uudesta kodistamme. Lasten päiväkoti pysyy samana tulevasta muutosta huolimatta. Ja ennen kaikkea: vuokralla jo asuessamme kaupungin tonttiarvonnassa onnisti parhaalla mahdollisella tavalla, kun saimme ensisijalle asettamamme tontin. Nyt meillä on siis tontti. Meillä on pala maata, jolle rakentaa unelmatalomme.

(Ja kaikkien järkisyiden takana yksi perimmäisistä syistäni haluta uusi talo on ikuinen vimmani piirrellä unelmatalon pohjaratkaisuja. Onko maailmassa mitään upeampaa, kuin kuvitella ja unelmoida uutta kotia, ja sitten jonain päivänä todella nähdä talon nousevan kivijalasta ylöspäin kohti korkeuksia?) 

Pari kuvaa tontista syyskuulta 2012, ylempi tieltä kohti metsää ja alempi tontin takanurkalta kohti tietä (muoks 9.12.12):


Tässä ensimmäisiä talon pohjan hahmotelmia tonttipäätöksestä kuultuamme:


2 kommenttia:

  1. Onko tontti oma vai vuokratontti? Sisältyykö tontti budjettiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tontti on kaupungin vuokratontti, eikä sisälly budjettiin.

      Poista