sunnuntai 30. joulukuuta 2012

eteinen

Vaikka oleskelutilojen kattokorkeutta vielä meititään ja viilataan, on meillä eteinen jo paikallaan suunnitelmissa. Pääsisäänkäynti ja eteinen sijaitsevat talomme "siipirakennuksessa". Eteinen jakaa talon kahteen osaan: siivessä sijaitsevat tekninen tila ja kuraeteinen sekä saunaosasto, jonka yhteydessä noin 10 neliön vierashuone/ saunan pukuhuone. Eteisen toiselle puolelle jää varsinainen päärakennus, jossa siis perheen makuuhuoneet, olohuone, keittiö jne.

Eteiseen, kuten moneen muuhunkin tilaan, haluan mustan Nora -kumimaton (Noraplan Uni -mallistosta). Toiveissani on myös tamminen umpiovi pääoveksi, jonka vieressä ja yläpuolella on (tammipuitteiset) ikkunat. Sen sijaan ovi terassille talon länsipuolelle voisi olla lasiaukollinen, tammea kai tämäkin ovi? Koska eteinen jakaa taloa, voisi siipirakennukseen päin oleva seinä olla raakalautaa tms. materiaalia, josta korostuisi siipiosan erillisyys... Muut seinät ja katto olisivat ehkäpä valkoisia.
Yllä vasemmalla: ihana ovi+ikkuna -yhdistelmä! Myös tiiliseinän rosoisuus viehättää. (Kuva sivulta: http://www.desiretoinspire.net/blog/2011/7/19/midmod-bungalow-in-the-uk.html) Yllä oikealla on ajatus siitä, mitä voisi näkyä ulko-ovea vastapäätä olevasta ikkunasta... Todellisuudessahan sieltä näkyy naapurin autotallin seinää :-) (Tämä kuva sivulta http://cargocollective.com/petrabindel) Nämä kuvat Pinterest-sivultani, josta löytyy myös kuvien lähde. Alakuvassa Kokkolan asuntomessujen Kaj Stenvall -talon tila (asuntomessut.fi -sivulta): tähän tapaan toivoisin eteisen erottavan siipirakennuksen myös visuaalisesti. Ehkei meille hirsiseinää, mutta miten olisi ulkovuorilauta?

Kollaasi 1 (sisustuslehdistä keräämiäni kuvia). Yllä oikealla eteisessä iso ikkuna, jonka vieressä liitutauluseinä viestejä varten. Alla pikkukuvissa kivoja seinäkoukkuja, samoin kuin isossa kuvassa koukkuja valokuvakokoelmaan yhdistettynä.
Kollaasi 2. Kuvassa vasemmalla kiva ovi+ikkuna -yhdistelmä sekä tummaa lautaseinää. Upea eteinen alakuvassa! Tämä eteinen on inspiroinut omaa eteissuunnitteluani. Yläkuvassa alakuvan eteisen yksityiskohta. Nice!
Kollaasi 3. Kaapit ja säilytystila ovat eteisessä pääosassa. Toivoisin kaappien "leijuvan ilmassa" seinäkiinnityksellä, kuten kuvassa alhaalla keskellä. Mattamusta värikin on upea, mutta meille turhan synkkä mustaan lattiaan yhdistettynä. Ehkäpä kaapistot vanerisilla ovilla, mustilla rungoilla? Toivon mukaan saan eteisen yhteydessä olevan wc:n mahtumaan niin pieneen tilaan, että wc:n ovea vastapäiselle seinälle saan jonkinlaisen kenkähyllyn tai kokoelman kenkälaatikoita...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti