maanantai 3. joulukuuta 2012

haaveilua

Ulkona paukkuu pakkanen, sisällä tukka rätisee päässä. Nyt just tuntuu, että tämä rakentaminen ei etene milliäkään (ellei sitten takapakkia). Kevät ei varmasti tule koskaan, aina vaan on joko märkää ja pimeää tai kylmää ja pimeää.
Ohhoh! Tämä rouva tarvitsee nyt ison annoksen haaveilua, jotta jaksaa rämpiä vuoden loppuun ja säilyttää uskonsa talon valmistumiseen - tai edes siihen, että sitä taloa aletaan joskus rakentamaan.

Haave 1: lattia 
Laitan silmät kiinni ja haaveilen puun tunnusta paljaiden jalkojeni alla. Meille tulee (toivottavasti) leveä lankkuparkettilattia, jossa näkyvät ja tuntuvat lankun reunan viisteet, madonkolot ja pinnan epätasaisuus. Suosikkini on Trinity -lankkulattia, ja haaveissani otan tietenkin juuri sen upeimman, hinnasta viis...

Kuvassa Trinity -lattia 25 cm leveistä lankuista, joissa on käsinveistetty antiikkipinta, käsitelty värittömällä öljyvahalla. Kuva Kokkolan asuntomessujen (2011) Kaj Stenvall -talosta.Haave 2: ylelliset matot 
Vaikka haaveissani minulla onkin upea lankkulattia, haluan silti talveksi lämpimiä mattoja lattialle.
Patchwork -matot kiehtovat, samoin itämaiset villa- ja silkkimatot... Carpetvistan sivut ovat yksi haaveilijan paratiiseista!

Nämä kuvat Pinterest -sivultani, sieltä löytyy myös kuvien alkuperäinen lähde kuvien lähde mainittu kuvien yhteydessä tai alla.

Pinterest: Maria Lamy pinned onto the board Favorite Places & Spaces

Kuva yllä vasemmalla: Etsy -sivulta: http://www.etsy.com/listing/89564266/rag-quilt-custom-throw-reversible-any
Yllä oikealla: Pinterestissä Iiris Verkasalo pinned onto the borad Pillows / cushions. 
Alla vasemmalla: sivulta http://mehraban.com/
Alla oikealla: Dornob -sivulta: http://dornob.com/retro-redye-patchwork-color-carpets-from-vintage-rugs/Haave 3: maisema 
Nyt talvipakkasilla haaveileen uudessa, lämpimässä kodissani mukavaan tuoliin - haaveissani Harri Koskisen Woodnotesille suunnittelemaan K-tuoliin - käpertymisestä ja ikkunasta avautuvasta maisemasta... (Nämäkin kuvat Pinterest -sivultani)
Kuva yllä vasemmalla: hetkinen, kun etsin!
yllä oikealla: Flickr -sivulta: http://www.flickr.com/photos/kenderish_shots/3415553596/in/set-72157606353626987 
Kuva alla: Rackarungarblockar -blogista: http://rackarungarbloggar.blogspot.fi/2011/08/och-pa-tal-om-hosten.html
Pieni kuva: Vepsalainen.fi -sivulta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti