keskiviikko 26. joulukuuta 2012

sisäänkäynti

Paitsi että tänään mietityttää talon väri, myös sisäänkäynti ja sen kattaminen huolestuttaa. Tätä kohtaa talossa on arkkitehdin kanssa jumpattu useampaankin muotoon.

Eli talomme "ongelmakohta", jota ei ole vielä ratkaistu:Ylimmän kuvan rimoituksessa on jotain kiehtovaa. Rimat voisi päällystää lasikatteella, jotta katos suojaisi sateelta. Nyt törmäsin erään rakennusblogin kautta Villa Håkansson-Tegmaniin (löytyy maanmainiolta ArchDaily -sivustolta), joka sijaitsee Ruotsin Höllvikenissä. Vaikka talon muotokieli yleisesti ottaen on makuuni hieman liian kantikasta ja matalaa, on talossa upeannäköinen katos talon edustalla, jota rytmittävät (liikuteltavat?) rimapaneelit. Voisiko tässä olla ideaa meille?Sisäänkäyntiä olen miettinyt pääoven osalta jo pidemmällekin, sillä meille tulee tamminen umpiovi jonka viereen ja yläpuolelle ikkunat. Tässä alla ideakuvia Pinterest -sivultani (kuvien alla niiden alkuperä):


Kuva yllä vasemmalla: http://www.desiretoinspire.net/blog/2011/7/19/midmod-bungalow-in-the-uk.html  ja oikealla http://www.urbanfront.co.uk/: Kuva alla: http://www.designboom.com/architecture/edward-suzuki-architecture-house-on-the-bluff/

ps. Joulupukki oli tänä vuonna kaukaa viisas, eikä tuhlannut rahojaan mihin sattuu rihkamaan: perheemme isäntä sai lahjaksi ovenkahvan tulevan talonsa pääoveen :-) (Tämä malli on hyväksi havaittu jo edellisessä kodissa: jämäkkä ja suurikokoinen, käteen sopiva! Ja vaihtaa väriäkin tarvittaessa - jouluksi punaisena?)

Abloy Duetto 8/007, www.abloy.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti