perjantai 25. tammikuuta 2013

viimeiset kuvat ja ajantappoprokkis

Nyt ovat vihoviimeiset luonnoskuvat talosta valmistuneet. Enää en viilaa senttiäkään ikkunoita tai väliseiniä! Homma tuntuu taas seisovan, kun odotellaan alustavia tarjouksia suurelementeistä, pre cut -rakentajilta sekä paikallisilta rakennusfirmoilta. Kasvattaa kärsivällisyyttä, sehän ei ole koskaan ollut mikään hyveeni, ehkäpä tässä luonnekin jalostuu... 

Nättihän tämä on ku mikä!


Odotellessa sain mieheltäni prokkiksen ostaa tänne vuokrakämppäämme naulakko. Inhoan lattialla seisovia (lue: vaarallisesti huojuvia!) pystynaulakoita. Pienessä eteisessämme ei kuitenkaan ole seinänpätkää, johon tukevan seinänaulakon kiinnittäisi. Pystynaulakko it is. Mutta kun uusi talo jo pian (???) valmistuu, ei kannata ostaa enää mitään väliaikaisratkaisua - haluan ostaa kerralla kauniin ja silmääni miellyttävän, jotta voin sijoittaa sen jonnekin patsastelemaan uudessa kodissa.

Naulakkotutkielma:


Tän ku maalais valkoiseksi -blogista silmiini osui vielä pari ihanaa kuvaa erilaisesta, Okan kattomallin tyylisestä naulakkoratkaisusta: 


Tämä Authentics'n Wardrope -naulakko löytyy mm. nettikaupasta Room21.fi ja maksaa 91 e. Näistä esitetyistä vaihtoehdoista mieheni saa valita ihan minkä haluaa (reilua, eikö vaan?) :-)

2 kommenttia:

 1. Löysin juuri blogisi ensimmäistä kertaa ja tuntihan tässä on vierähtänyt lukiessa :)

  Talostanne on tulossa kaunis ja oikein mielenkiintoinen. Ihana kun joku suunnittelee juuri omalle perheelleen kodin ja omiin tarpeisiin. Ei ihan perus meininkiä.
  Mielettömästi tsemppiä projektiinne ja minä jään mielenkiinnolla odottamaan jatkoa :)

  Onko teillä tarkoitus, että talonne tulee "avaimet käteen" toteutuksena teille vai palkkaatteko timpurit?

  Meillä on samassa kaupungissa projekti alkamassa. Pohjaa viilatessa vierähti vuosi ja rakennuslupa hakemus vietiin viime viikolla ;) Nyt alkaisi tämä tarjous pyyntöjen lähettäminen..Ensin tarkoituksemme olisi kuitenkin teettää sähkö-ja lvi suunnitelmat. Hyviä vinkkejä otetaan siis vastaan :)

  VastaaPoista
 2. Hei Anonyymi ja kiitos kannustuksesta! Meille ei tule "avaimet käteen" -taloa, ihan kustannussyistä. Odottelemme juuri tarjouksia ja sitten vertailemme erilaisia tapoja rakentaa, sen mitä niitä nyt pystyy vertailemaan (suurelementti, pitkästä tavarasta, talotehtaan asennus lämmitysvalmiiksi jne.). Joka tapauksessa toimimme itse rakennuttajina eli palkkaamme erikseen kirvesmiehet, liipparit, lv-urakan, ilmaistointiasentajat, sähköasentajan, katontekijän jne. työsuhteeseen ja maksamme itse palkat. Näin teimme edellisessäkin rakennushankkeessamme ja mielestäni oma (rakennuttajan) työ kannattaa taloudellisesti, kun vaan jaksaa kilpailuttaa ja vertailla tarjoushintoja jokaisesta urakasta. Päätöksiä rakennustavasta teemme varmaankin parin viikon sisään, kirjoittelen siitä sitten tänne blogiin :-) Tsemppiä teillekin projektiinne, muistakaa nauttia rakentamisen jokaisesta hetkestä, se on niin harmittavan äkkiä ohitse koko juttu ja huomaattekin jo asuvanne uudessa kodissa :-)

  VastaaPoista