torstai 14. helmikuuta 2013

keittiön suunnittelua - saareke rullilla

Keittiö on nyt jotenkin jäänyt tässä suunnittelu-urakassa taka-alalle. Haaveiden keittiötä olen kyllä kuvannut, mutta kuin pitäisi siirtyä haaveista maan pinnalle, iskee valinnan vaikeus. Niin kovin monenlaiset ja -näköiset keittiöt ovat upeita!

Siksipä helpotan urakkaani pilkkomalla sen osiin, ja keskityn ensimmäisenä saarekkeeseen. Meille tulee suurehko saareke, jonka kannen koko on noin 105 x 206 cm. Haluan, että varmuuden vuoksi saareke on rullilla, jolloin sitä voi liikutella tarvittaessa lähemmäs allasta ja liettä (ruokapöydälle suuri tila juhlia varten?) tai kauemmas altaasta ja liedestä (tyttöjen leivonta-partyt saarekkeen ympärillä?). Saareke kytketään "käsin" lattiassa olevaan pistorasiaan, jotta tasolla olevasta pistorasiasta saadaan virtaa laitteille. Liikuteltaessa sitten vain pistoke irti lattiarasiasta ja matkaan :-) 

 Rakennan saarekkeen itse. Tason haluan olevan massiivipalapuuta ja tammea. Kaappien alle tarvitsen jonkinlaisen yhtenäisen rakenteen, jotta 6-8 laatikostoa/kaappia saarekkeessa pysyvät "ilmassa". Voisiko tamminen työtaso kiertää koko saarekkeen? Pohjaan sitä on turha tuhlata kauttaaltaan, mutta kanteen, päätyihin ja pohjan reunoille, jotta ilme on yhtenäinen?

Tässä alla on kuva Asuntomessujen sivulta Tampereen asuntomessuilta 2012 talo PikkuPuusta. Upea, valoisa, ilmava ja tyylikäs keittiö! Tällaista saareketta mielessäni suunnittelin, suurempana (saarekkeen koko  kuvassa silmämääräisesti arvioituna noin 110x60 cm). 

Myös kuvan keittiön värimaailma on mieleeni. Meille tullee keittiöön musta kumimattolattia ja aiemmassa postauksessani kuvailema tiiliseinä, mutta niiden rinnalle haluaisin puun lämpöä, rosteria ja valkoista. Ehkäpä sekä työtaso että laatikostot/kaapit tiiliseinää vasten olisivat rosteria, ja saarekkeen laatikostot joko mustat tai valkoiset.

Paitsi sähköjä, on mietittävä myös valaistusta saarekkeen ylle. Alun perin ajattelin kattoon kiinnitettäviä valaisimia Jielde / Örsjö / Lampe Gras -tyyliin:

  Kuvat Lampe Gras, sivulta http://www.lannamobler.se.

Artemide Tolomeo Micro Parete Wall Lamp, kuva täältä
Koska keittiön takaseinälle olen jo valinnut perinteikkäät Artemiden Tolomeo -valaisimet, nämä yllä olevat eivät kuitenkaan taida istua ilmeeseen... (saati budjettiin). Mitähän sitä kattoon keksisi, sillä jos/kun saareketta liikutellaan, katosta riippuvat valaisimet osuvat kulkijan päähän! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti