perjantai 8. helmikuuta 2013

raksailu on shoppailijan taivas!

Posti tuo harva se päivä ihania paketteja kotiovelleni: näytepaloja sieltä sun täältä. En voi ollenkaan kieltää, ettenkö rakastaisi shoppailua, viehän jonkin ihanan pienen jutun ostaminen niin paljon pahaa mieltä tai ihan vaan tylsyyttä mennessään. Rakentaessa saa mieltä hiveleviä shoppailukokemuksia jatkuvalla syötöllä - mä NIIN tykkään tästä!

Nyt katsastan parketteja ja tiililaattoja, joista näytteitä minulle ovat toimittaneet Novafloor, Timberwise ja Wienerberger. Kiitos teille ja hyvälle palvelullenne! Viittasin aiemmin unelmakeittiö -postauksessani keittiön takaseinään, jonne haluan rustiikkista vanhaa tai uusvanhaa tiiltä.

Wienerbergeriltä löytyy 2 cm paksuja tiililaattoja, jotka ovat kuin vanhoja tiiliä. Alun perin minua miellytti eniten malli "Renaissance", mutta kahta näytettä tilattuani en enää olekaan yhtä varma...

Kuvassa ylimmät kolme tiililaattaa Renaissancea, alemmat kolme laattaa mallia "Veldbrand". Kummasta sinä pidät enemmän?Leikkaa-liimasin kahta eri väriä sekaisin... Jos tilaisin muutaman laatikon Renaissancea ja pari laatikkoa Veldbrandia sinne sekaan?


Myös parkettilattian valitseminen olohuone-ruokailutila-allrum -alueelle tuottaa suurta iloa näytepaloja tilaillessa.


Vasemmalla: Trinity tammilankku veistetyllä antiikkipinnalla, väri: väritön tammi, mattapinta. Näytepala 2 cm paksu, leveys 20 cm.
Toinen vasemmalta: Trinity tammilankku veist. antiikkipinnalla, väri: valkoinen, öljyvahattu, harjattu. Näytepala 1,5 cm paksu, leveys 19 cm. 
Toinen oikealta: Timberwise lankkuparketti, 1-säleinen, Tammi classic Nordic harjattu, ölyvahattu. Näytepala 1,5 cm paksu, leveys 18 cm. 
Oikealla: Trinity tammilankku kirkas, öljyvahattu ja harjattu.
Näytepalojen alla tavallinen 2-säleinen tammilaminaatti rautakaupasta.

Mikä on sinun suosikkisi näistä paloista? Olen jo mielessäni hylännyt tuon oikeanpuoleisen, sen sijaan vasemmanpuoleisin on suosikkini ja - yllätys yllätys - näistä näytteistä selkeästi kallein... Mutta katsokaa nyt kuinka hyvältä se näyttää! (kuvat Kokkolan Asuntomessuilta 2011 Kaj Stenvall -talosta)

3 kommenttia:

 1. Heips,

  Kahta tiililajiketta sekaisin antaa elävemmän pinnan.
  Ainakin minun mielestäni.
  Niin sormet syyhyä minulla päästä remppaamaan seuraavaa kohdettamme (jota ei ole vielä löytynyt;)

  VastaaPoista
 2. Trinityn tammilankussa on liikaa oksia minun makuuni.Aika kova hinta kyllä oksaisesta lattiasta,vaikka taitaahan se olla hieman paksumpaa,mutta silti.Jotenkin tulee mökkimäinen olo tuosta runsasoksaisesta lattiasta?Oletko katsonut muiden valmistajien select-lajitelmia, joissa oksia ei ole?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Itse tykkään juurikin tuosta Trinityn "rustic" -lookista, sitä samaa on mm. Timberwisella tammilattiassa joka on "rustic" -sarjaa. Valittiin meille sitten kuitenkin lopulta rauhallisempi lattia, josta kuvia löytyy mm. täältä: http://hemmahosoja.blogspot.fi/2013/12/puupintoja.html

   Poista