lauantai 16. maaliskuuta 2013

arkkitehtoninen yksityiskohta

Pyrin luomaan tulevassa kodissamme kivoja yksityiskohtia rakenteisiin ja arkkitehtonisiin ratkaisuihin. Ratkaisujen tulee olla mahdollisia toteuttaa, järkeviä, käytännöllisiä ja edullisia. Viisihenkiselle perheellemme 180 lämmintä neliötä on jaettu melko sokkeloiseksi kokonaisuudeksi - ei puhettakaan loft-hengestä... Siispä kahdessa kohtaa taloon luodaan tilantuntua sillä, että seinän yläosa on lasia.

Toinen tällainen ratkaisu on olohuoneen viereen tulevien kahden makuuhuoneen muodostaman kuution yläosa. Kun eteisestä astuu tupaan (eli oleskelutiloihin), jatkuu kattopinta yhtenäisenä seinästä seinään. Katse tavoittaa myös yhteinäisen takaseinän tälle tilalle, kun lasiseinien läpi näkyvät kaikki seinät ja nurkat. Makuuhuoneiden ulkoseinät verhoillaan vanerilla, jolla luodaan illuusio "talosta talossa". Aluksi haaveilimme tämän kuution päälle parvea, mutta jouduimme laskemaan korkeamman ulkoseinän korkeutta juuri sen verran, että menetimme parven.

  


Ylempi kuvista on piirrokseni tulevasta olohuoneestamme sekä kahdesta makuuhuoneesta. Takaseinällä on liukuoviaukko talon perällä olevaan käytävään, jossa on musta kumimattolattia. Olohuoneessa ja makuuhuoneissa on yhteinäisyyden vuoksi lankkuparketti.
Alempi kuva on täältä. Siinä näkyy viiston pulpettikaton hahmo, joka jatkuu ikkunoiden läpi tilasta toiseen. Kaunista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti