sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

huippuviikko

Nyt on takana superviikko rakennusprojektin osalta. On palkattu kirvesmies, valittu ikkunat, liukuovi-ikkunat ja terassinovet, tehty maatyöt ja valmisteltu huomenna käynnistyvää sokkeliurakkaa mm. kilpailuttamalla tarvikkeita ja betonia. Sekä sähkö- että lvi-suunnitelmat ovat urakoitsijoilla kilpailutuksessa, lattialämmityksestä on tehty sopimus ja aikataulut alkavat hahmottua koko projektin osalta.


Loppuviikosta Oulun Rakentajamessut saivat minut ja mieheni liikkeelle kahtena päivänä. Perjantaina ostettiin kodinkoneet, lauantaina löydettiin parketti, ulko-ovet sekä huopakatontekijä. Lisäksi lauantaina K-Raudan reissulla ostettiin amme uuteen kotiin. Myös laattavalinnat alkavat hahmottua ahkeralla kiertelemisellä ja vertailulla.


Messuilta ostettiin Gigantin esittelypisteestä esittelykalusteet erittäin edulliseen hintaan. Emme kaipaa taloomme muutenkaan älytekniikkaa, joten myös kodinkoneet saavat olla peruskamaa. Aiemmassa kodissa meillä oli kaikki AEG:n koneita, mutta siinä ne hajosivat ahkerasti missä muutkin merkit. Niinpä meillä on nyt käytössä täysintegroitu Candy -astianpesukone, joka lähtee mukaan uuteen kotiin. Myös mikroaaltouuni, pesukone ja kuivausrumpu on omasta takaa, joten uuteen kotiin tarvitaan vain keittotaso, erillisuuni ja kylmäkoneet. Päädyimme Siemensin iduktiotasoon ja Boschin erillisuuniin sekä kahteen Siemensin jääkaappi-pakastin -yhdistelmään. Tätä on mietitty ja pohdittu, tarvitsemmeko korkean pakastimen ja korkean jääkaapin, mutta nyt kokeillaan tällaista yhdistelmää. Viiden hengen taloudessa kaksi tilavaa jääkaappia ei ole liikaa! Jos minusta joskus kuoriutuu kodin hengetär, joka leipoo, kokkaa ja marjastaa pakastimen tarpeiksi asti, täytynee sitten hankkia arkkupakastin :-)

Hyvä viikko takana, paljon hyviä viikkoja edessä, toivon ma!

3 kommenttia:

 1. Ihailen suunnattomasti innostustasi ja ennen kaikkea tehokasta työskentelyäsi! Itsellä on projekti melkein päivälleen samoilla linjoilla muttei ollenkaan vielä noinkaan selviä visioita huomista pidemmälle. Kysyisinkin, että mistä teille tulee huopakaton tekijä ja hankitteko itse materiaalit ja jos näin niin mistä olet kilpailuttanut, josko sitä itsekin alkaisi hiljalleen niitä asioita pohtimaan. Tuhannesti kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
 2. Hei! Kiitos kivasta kommentistasi! Lähetin tarjouspyynnön huopakatosta seuraaville tahoille, joiden arvelen tekevän kattoja Oulun seudulla: Katman, Kattocenter, Oulun Vesieristys ja Kattoykkönen. Liitteeksi laiton pääkuvat, mutta katon läpivienneistä olisi hyvä olla mukana myös jokin lvi-piirustus. Tsemppiä teille urakkaan! Ja laita vain tänne lisää ajankohtaisia kysymyksiä, autan jos vain jotenkin osaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, se vielä tähän lisättynä, että katontekijä tuonee materiaalit mukanaan :-) Olemme myös saaneet viisailta neuvoja ottaa läpiviennit kattourakassa, jolloin katontekijällä on myös takuu niille - läpiviennit on kuitenkin aika arkoja paikkoja jos rupeavat vuotamaan.

   Poista