maanantai 1. huhtikuuta 2013

Kivikkokangas asuinalueena

Kuten jo aiemmin mainitsin, naapurienkuulemiskierroksella sain vaikutelman, että naapurustoon muuttaa rentoa ja mukavaa nuorta porukkaa. Ei olekaan aivan se ja sama, millaiselle alueelle rakentaa - talo on osa ympäristöään, joka myös määrittää elämänlaatua ja elämän sisältöjä.

Millainen alue Kivikkokankaasta rakentuu minun subjektiivisesta näkökulmastani? 1) Kivikkokangas rakentuu Hiukkavaaran kaupunginosaan. Miehet etenkin saattavat muistaa Hiukkavaaran kasarmialueen. Hiukkavaara on uuden Oulun ja koko Pohjois-Suomen suurin lähivuosikymmenien aikana rakentuva kaupunginosa. Vanhan kasarmialueen ympärille tulee asuntoja
20 000 uudelle asukkaalle. Lisäksi uusi Hiukkavaaran keskus palvelee 40 000 lähiseudulla asuvaa oululaista.

Itselleni merkittävää on se, että Kivikkokangas on sopivalla etäisyydellä kaupungista: noin 7,5 km työpaikaltani, noin 8 km keskustasta. Pyöräilymatkan päässä siis! Mieheni työpaikka sijaitsee vieläkin lähempänä tulevaa kotiamme. Lähitulevaisuudessa Oulujoen yli rakennetaan uusi silta (Poikkimaantien silta), joka lyhentää ja sujuvoittaa matkaa keskustaan. Lapsiperheessä arjen sujuvuutta on se, että koti sijaitsee logistisesti hyvällä paikalla!2) Kivikkokangas on Hiukkavaaran ensimmäinen asemakaavoitettu ja rekentuva alue. Olemme siis Oulun itäisten metsien pioneereja! Liikuntaa rakastavana ihmisenä minulle merkittävää on se, että Kivikkokankaalle muodostuu monipuolinen viheralueverkosto. Asemakaava-alueen koillisosaan sijoittuu laaja virkistys- ja ulkoilualue, Aalikkokankaan liikuntamaa. Tiheästä rakentamisesta huolimatta toivon, että alueelle jätetään metsiä ja polkuja niin lasten kuin aikuistenkin tutkia ja tallata, sillä meidän perheellemme ne tulevat olemaan kovassa käytössä.

 Aika on rahaa mutta vapaa-aika on rikkautta! 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti