lauantai 20. huhtikuuta 2013

Profin it is! eli ikkunat valittu

Kyllä. Ikkunapähkäily on nyt päätöksessään. Helpotus!
Saimme kutsun Pudasjärvelle (80 km Oulusta Kuusamoon päin) Profinin ikkunatehtaalle tutustumaan heidän tuotteisiinsa. Tutustuimme ikkunoiden valmistusprosessiin puiden valinnasta lähtien, kiersimme läpi valmistuslinjan ja näimme tukun valmiita tuotteita. Istuimme ja kahvittelimme ja hioimme kauppoja, kunnes pääsimme yhteisymmärrykseen. Ikkunat, liukuovi-ikkunat ja kaksi terassinovea on nyt ostettu!


Ikkuna maalauslinjalla - kaunista! 

Olen pohtinut ikkunavalintaa jo kuukausia. Koska ikkunat ovat olleet uuden talon arkkitehtuurin lähtökohtana - rakennan talon ikkunoiden ympärille! - on tämä valinta yksi tärkeimmistä. (Aiempia postauksia aiheesta voit lukea mm. täältä).

Kuvia Profinin tehtaalta Pudasjärveltä
Päätökseen vaikutti, tärkeysjärjestyksessä: 
 1. Mäntypuitteisen ikkunan tammen kuultokäsittelyn sävy. Tämä sävy oli Profinilla kaunein. Varmistuin sävyistä (jos se nyt on mahdollista? Onko lopputulos saman sävyinen kuin pienessä näytepalassa?) tilaamalla näytepaloja sävystä eri toimittajilta. Profinin tehtaalla näimme suuria ikkunoita tammen sävyyn kuultokäsiteltynä - wow, I like! 
 2. Liukuovi-ikkunoiden laatu, referenssit. Eri tahoilta olemme kuulleet paljon kehuja Profinin liukuovi-ikkunoista. Heillä on myös pitkä kokemus liukuovien valmistuksesta, joten aloittelijan kokeiluyritykset virheineen ovat takanapäin.
 3. Hinta. Budjettimme on tiukka, joten hinnalla on totta kai merkitystä. En edes lähtenyt harkitsemaan yli 12 000 e ikkunapakettia enkä liukuovipakettiakaan yli 12 000 e hintaan.
 4. Puu materiaalina. Erityisesti tehdaskäynnillä alkoi viehättämään ajatus siitä, että puu todellakin tulee kauniisti esille niin sisäpuitteissa kuin ulkopuitteissakin. Niinpä hylkäämme tämän päätöksen myötä eloksoidun alumiinin ikkunan ulkopuitteesta, ja tilalle saamme kaunista, taidolla työstettyä puuta, joka myös näyttää puulta eikä peity alumiinin alle. Tämä muuttaa talomme ulkoarkkitehtuuria suunnitellusta, mutta pelkästään parempaan suuntaan! 
 5. Kotimaisuus, alueellisuus. Haluan tukea rakennusprojektin aikana kotimaisuutta aina kun se on mahdollista ja järkevää (taloudellisuus, laatu, esteettisyys), vielä mieluummin omaa aluettani eli Pohjois-Pohjanmaata. Työskentelen työllisttymiseen liittyvien asioiden parissa ammatikseni, joten alueen työllistäminen mahdollisuuksieni mukaan on osa arvopohjaani. 
 6. Asiakaspalvelu. Yhteistyö yrityksen kanssa on tähän saakka ollut miellyttävää ja asiallista, verrattuna erityisesti yhteen toiseen nimeltämainitsemattomaan yritykseen, jonka myyntitaktiikka on ollut aggressiivisempi ja jopa hyökkäävä. Tuote on kuitenkin tuote, myytiinpä sitä hyvin tai huonosti, enkä anna hyvän tai huonon asiakaspalvelun "hämätä" päätöstäni - valitsen loppupeleissä tuotteen, jonka ulkonäkö on kaunis ja jonka laadun uskon olevan hyvä. Mutta ei hyvästä asiakaspalvelusta ja myynnistä haittaakaan ole!
Ja mikäs siinä on kauppaa tehdessä, kun kokousta käydään näin mukavilla tuoleilla kiikkuen! Tämä on oululaisen Colmio Oy:n muotoilija Päivi Mikolan suunnittelema Woodpecker -keinutuoli. Tällaisiakin haluan, ainakin töihin neuvotteluhuoneeseen (kun nyt keväällä mietin myös uuden työhuoneeni sisustusta)!

Colmio Oy: Woodpecker -keinutuoli
ps. Mietityttämään jäi: Profinin ikkunoissa karmisyvyys on vain 78mm. Ikkunat sijoitetaan seinärakenteessa syvemmälle seinään, ei siis sisälevytyksen kanssa samaan tasaan. Rakentaisinko smyygit kipsilevystä, vai ehkäpä Profinilta tilattavista saman sarjan smyygilaudoista? Jääkö kaunista tammen sävyä riittävästi näkösälle, kun kipsilevy haukkaa osan puitteesta? Ikkunat on nyt valittu, mutta mietittävää riittää vielä :-)

2 kommenttia:

 1. Kuka teille muuten asentaa ikkunat? Omat kirvesmiehet vai tuleeko ikkunatehtailijan kautta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kirvesmiehet asentavat ikkunat. En edes selvitellyt asiaa ikkunatoimittajan kautta, eivätkä he asennusta tarjonneetkaan. Meillä on luottoa timpureihin :-)

   Poista