perjantai 5. huhtikuuta 2013

tammi-ikkunat

Kuten olen aiemmin kertonut, haluan taloomme tammi-ikkunat. Ja koska ikkunavalmistajat nostavat hintaan oin 40% kun materiaali vaihtuu männystä tammeksi, olen säästösyistä päättänyt löytää kauniin tammen sävyyn kuultokäsitellyn ikkunanpuitteen. Helpommin sanottu kuin tehty, todellakin! Yksi on liian vihertävä, toinen liian keltainen, kolmas liian tumma, neljänneltä ei saa alumiinisia ulkopuitteita. Ja jotenkin minusta tuntuu, että yhteen näytepalaan on tarttunut myyjän tunkkainen tupakanhaju ja huono myyntiasenne?!Ylempi kuva salamalla, alempi luonnonvalossa sisällä kuvattuna. Pohjalla musta kumimatto, jota meille tulee huoneisiin sekä Timberwisen Tammi classic nordic -parketti, joka on vahva ehdokas oleskelutilojen lattiaan Trinityn ohella. Etenkin alakuvassa näkyy ikkunanpuitteiden eri sävyt: harmahtava, kellertävä ja vaalea. Mietityttää, voiko ikkunavalmistajan kanssa neuvotella sävymaailmasta ja esittää omia toiveita, joita he testaisivat materiaalille ja lähettäisivät valittavaksi... 

Mikä sävyistä on sinun silmääsi kaunein?


7 kommenttia:

 1. Moikka!

  Jos ei ihan oikeaa sävyä löydy on tietenkin aina mahdollista lakata/sävyttää ne itsekin. Meillä ei löytynyt kynnyksiä oikeaan sävyyn, joka olisi mennyt saumattomasti yhteen tumman parketin kanssa, joten päädyin lakkaamaan itse.

  Lopputulos on nähtävissä täällä:
  http://projekteistaisoin.blogspot.fi/2011/06/ovikynnykset-lakattu.html

  Toki kyynyksiä ei ollut kovin monta ikkunapuitteiden määrään verrattuna, mutta jos haluaa siistiä pitänee joskus tehdä enemmän itsekin. Omaan päätökseen ja lopputulokseen olen ollut vain tyytväinen! :)

  VastaaPoista
 2. Hei Jonna! Kiitos kommentistasi! Olen nyt monta päivää (vai jo viikkoa??!) katsellut näitä näytepaloja, ja kaikissa sävyissä tuntuu olevan jotain vialla. Itse sävyttäminen on käynyt myös mielessä, mutta kun vieressä on ikkunapinta, se tuntuu kovin vaivalloiselta... Etenkin jossain 3,5 m korkeudessa. Seuraava step taitaakin olla, että yritän keskustella ikkunavalmistajan kanssa, millä tavalla saisimme muutettua heidän vakiosävyään. Ja pian on päätös vain tehtävä jollain ilveellä, sitten ei auta enää harmitella jälkikäteen - tai olla tyytyväinen ja unohtaa, että vaihtoehtoja edes oli tarjolla :-)

  VastaaPoista
 3. Heips! Valitsisin itse jomman kumman noista reunimmaisista vaihtoehdoista. Keskimmäinen on jotenkin liian keltainen makuuni ja luultavasti vielä entisestään kellastuu iän myötä. Tsemppiä valintaan! M

  VastaaPoista
 4. Hei,
  Kiitos mielenkiintoisesta blogista. Kannattaa myos miettia miten varit muuttuvat ajan ja valon vaikutuksen myota. 2-3 vuoden kuluttua varit lienevat tummemmat kuin uutena. Etenkin ne osat jotka ovat valolle alttiina.

  VastaaPoista
 5. Hei! Tämä on todella suuri päätös itselleni, koska tammi-ikkunat (tai edes lähelle tammen sävyiset) ovat olleet jo vuosia haaveena uuteen kotiin. Eipä siis parane ainakaan hätiköidä! Olen näyttänyt näitä kolmea näytepalaa töissä työkavereille ja kotona ystäville... Suurin osa päätyy vasemmanpuoleiseen. Itse en vain pääse jotenkin yli siitä, että se on sävynä liian harmaa - ja liian tumma. Ja jos tummumista tapahtuu vielä vuosien myötä, lopputulos ei ole sitä mitä halusin. Keskimmäinen ikkunatarjous on todella kilpailukykyinen hinnassa ja ulkopuitteet saisi alumiinisina, joten se on vahvoilla - mutta kyllä, sävy on aavistuksen liian kellertävä, jopa oranssihtava. Nyt uudelleen nousussa on oikeanpuoleinen: maltillinen sävy, suhteellisen vaalea. Ei lainkaan niin keltaiseen taittava kuin keskimmäinen, siinä kuvat hieman vääristävät sävyä. Lisäksi tämän yrityksen kanssa on mielenkiintoiset yhteityökuviot suunnitteilla, mutta niistä lisää sitten jos ne toteutuvat... Valintaa ei siis ole (vieläkään!) tehty!

  VastaaPoista
 6. Hei!

  Päädyin lueskelemaan blogiasi, kun etsin tietoa erilaisista liukuovivaihtoehdoista rakenteilla olevaan kotiimme. Minuakin mietityttää kovasti tuo väriasia! Kertoisitko nyt jälkikäteen, mikä näytepala on mistäkin firmasta? Tai kertoisitko edes, mikä noista on Profinin näytepala? :) Oletko nyt jälkikäteen tyytyväinen väriin, tuntuuko liian keltaiselta (se huolettaa minua eniten, vaikken kyllä tuosta harmaastakaan niin kovasti välitä.)?

  Kiitos mielenkiintoisesta blogista, ahkerasti olet jaksanut kirjoitella ja kuvata kaiken rakentamisen ohella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos kivasta kommentistasi. Näytepaloista vasemmanpuoleinen on Skaala, keskimmäinen Tiivi ja oikeanpuoleinen Profin. Mehän todellakin päädyimme Profiniin, ja olen tyytyväinen ikkunanpuitteiden sävyyn! Meille kun tuli sitten lopulta ikkunat ulkopuoleltakin puisina, ja Profin tekee tällaisia puuikkunoita ihan päätyökseen (useimmat muut valmistajat puu-alumiini-ikkunoita). Koska ikkunanpuitetta katsotaan sisätiloissa "vastavaloon", näyttää sävy tummemmalta kuin näytepalassa tai tehtaalla vieraillessamme ja sävyyn tutustuessamme. Kaunis on kuitenkin :-)

   Poista