keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

toteutus in, haaveilu out

Ja näinhän siinä kävi, että tämä rouva sai mitä tahtoikin. Kun kaivuri kuopaisi ensimmäisen kauhallisen, alkoi tontilla tapahtua - ja vauhdilla! Sinne jäi iltamyöhäisen suunnitteluistunnot tietokoneen ääressä ja haaveilut. Nyt tontilla tarvitaan tavaraa ihan joka päivä, ja siitähän olen päävastuussa juurikin minä. Rakennamme nimittäin kappaletavarasta sanan varsinaisessa merkityksessä: ihan jokainen naulalaatikko, alajuoksumetri, revalankku, eristeneliö jne. tulee jostain minun kilpailuttamana. Siinähän se vierähtääkin ilta poikineen, mutta toivottavasti tuo myös säästöä! Muutenhan tässä ei ole mitään järkeä.

Tontillamme 17.4.2013. Pihan perälle säästyi suuri pihakivi! Kivikkokangas on nimensä veroinen :-)

Rakennusprojektin kokonaisuutta tarkasteltaessa homma on hanskassa. Palkkaamamme vastaava työnjohtaja on kultakimpale, ja hän kyllä pitää homman hanskassa, jos se ajoittain minulta hukkaan meneekin! Kaikki suunnitelmat ovat valmiina, sokkelintekijät tulevat parin päivän sisään ja kirvesmiespari on palkattu. Kattoristikot lähtevät tänä iltana tilaukseen, samoin viikonlopun aikana kilpailutus raksan "aloituspaketista". LVIS-kilpailutus on käynnissä ja lattialämmityksen toimittaja on valittu. (No, myönnetään, ikkunat ja liukuovi-ikkunat on yhä tilaamatta. Siihen asiaan saanemme perjantaina selvyyttä, siitä lisää myöhemmin.)

Viikonloppuna saamme lastenhoitoapua ja pääsemme mieheni kanssa lyömään lukkoon lisää diilejä eri toimittajien kanssa Rakentajamessuille. Mukavia messuhetkiä myös teille muille rakentajille alueella!

Linkki Oulun messujen sivuille tässä

7 kommenttia:

 1. Mielenkiinnolla jään seuraamaan projektianne ja onnistumistasi kilpailutuksissa. Me rakensimme puolivalmiin Kastellitalon, mutta kaikki sopimukset ja talopakettiin kuulumattomat osat oli minun hankintavastuulla. Projekti oli mielenkiintoinen ja jos seuraavaa teemme, olisi tuo teidän malli varmaan valintamme. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Minna tsempistä! Luullakseni sitä ei voi koskaan olla liikaa rakentajalla :-) Kävin myös tutustumassa blogiisi. Erityiskiitos realistisesta, rehellisestä kirjoituksestasi "Mietteitä vuoden asumisen jälkeen". Tällaiset katsaukset antavat meille vasta rakentaville todella paljon aineksia! Linkki tekstiin (muillekin tutustuttavaksi): http://kaurinlaaksotalo.vuodatus.net/lue/2012/10/mietteita-vuoden-asumisen-jalkeen-kuvia-lisatty

  VastaaPoista
 3. Siitä se lähtee! Paljon on hommia edessä ja lankoja kädessä pidettäväksi! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 4. Tätä vaihetta odotamme myös innolla (ja kauhulla). On se vaan aina hieno hetki nähdä suunnitelmien toteutuvan konkreettisella tasolla. Onnea raksalle!

  VastaaPoista
 5. Kiitos M. ja maja tsempistä, vielä sitä on omasta takaa riittänyt mutta ihan varmasti tulee (piankin) jo hetkiä kun takki on tyhjä :-)

  VastaaPoista
 6. Hienoa, siitä se lähtee, ja pian on koti valmis:). Me tilasimme muuten raksamessuilta kaikki kodinkoneet, hinnat olivat maahantuontihintoja ja päälle saimme vielä tingattua lahjakortin ja teleskooppitelineet uuniin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hanna! Niin mekin itse asiassa ostimme raksamessuilta kodinkoneet edelliseen valmistuvaan kotiimme - ja tänään koneet tähän rakenteilla olevaan kotiimme :-) Bloggaan siitä jossain vaiheessa kun ennätän, huomenna taas takaisin messuille tekemään hyviä hankintoja!

   Poista