sunnuntai 12. toukokuuta 2013

äitin päivä on pyykkirumbaa

Meidän kolmelapsisessa perheessä pyykkääminen on se kaikkein työläin kotityö. Joka puolella lojuu likaista, vähän käytettyä tai puhdasta vaatetta. Väliaikaisasunnon pieni koko ja kaksikerroksisuus eivät taatusti helpota elämää kolmen pienen prinsessan kanssa, joiden leikkeihin kuuluu myös mm. viileävenla -tyyppiset pukeutumisjutut ja styyleilyt. Niinpä uuden kodin toimivuuden yksi koetinkivi on pyykkirumba: kuinka se saadaan sujumaan ja vieläpä niin, että jompi kumpi vanhemmista tykkää puuhasta edes hitusen?

Pyykkirumbaa helpottaa:
- pesukoneen vieressä omat korit likapyykille lajiteltuna kuten ne pestään
- pyykkinarua kuivaukseen
- tasoa, jolla viikataan puhdas pyykki + ergonominen työskentelykorkeus  
- jokaisella omat, kivat likapyykin ja puhtaanpyykin korit, joita lapsetkin mielellään (??) käyttävät
- musiikkia pyykkääjälle!

Tältä se voisi näyttää tulevassa kodissamme: 

Ja näitä siihen ainakin tarvitaan:  
 

Jokin näistä olisi tarpeen, sekä kodinhoitohuoneessa että muuallakin korkeissa tiloissa:
Ps. Kotonadesignin muistitaulu "here today, gone tomorrow" viittaa tietenkin pyykkeihin ja tarjoaa tarvittavaa tsemppiä!  

4 kommenttia:

 1. Hei, Minäkin mietin usean vuoden, millainen pyykkisysteemi olisi toimivin. Kun ostimme talon ja remontoimme sitä, laitoin kodinhoitohuoneeseen koko vaatehuollon. Kolme henkaritankoa päällekkäin seinän verran (siis sen verran väliä aina, että vaatteet mahtuu henkarissa olemaan). Kuivaus samoin henkareihin suoraan (siinäkin kaksi tankoa päällekkäin. Pikkupyykille kuivausteline viereen. Nyt lapsetkin osaa laittaa pyykit kuivumaan, vaatteet oikenevat kuivuessaan ja siitä viidessä minuutissa vaatteet oikealle paikalle tankoihin. On toiminut tosi hyvin. Ei kaadu pinot kun niitä ei ole ja lapset nauttii kun voi valkata itse vaatteet hermostuttamatta äipää täysin...:) Teea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Onko teillä siis myös vaatesäilytys kodinhoitohuoneessa? Kuulostaa hienolta systeemiltä! Sellainen olisikin ollut unelmatalo, jossa vaatehuone sijaitsee jotenkin lasten kolmen makuuhuoneen ja kodinhoitohuoneen välissä - ja vielä lähellä omaakin makuuhuonetta. Ihan sellaista en tällä kertaa onnistunut suunnittelemaan, mutta onneksi meidän kodinhoitohuoneesta ei ole pitkä matka vaatehuoneeseen. (Voi se tosin mulle olla liian pitkä matka sekin pari hassua metriä...)

   Poista
  2. Juu, kyllä on. Varastoitavat ulkovaatteet ovat sitten eteisen yhteydessä olevassa vaatehuoneessa ja liinavaatteet ja esim. pienet tai käyttöä odottavat vaatteet erillisessä pienessä vaatehuoneessa kodinhoitohuoneen vieressä. Loppujen lopuksi isoa tilaa ei vie tuo seinän leveydeltä oleva systeemi, vie vain sen henkarin verran syvyydeltä. Tuon systeemin edessä meillä katosta lattiaan saakka ulottuva verho (kaksi kaistaletta limittäin toiminut hyvin), tulevaisuudessa mahdollisesti liukuovi. Näin yleisilme rauhallinen. En kaipaa yhtään lastenhuoneiden vaatekasoja sänkyjen alla, joista ei tiedä onko pesuun vai minne menossa....:D. Samalla säästyi makuuhuoneissa säilytystilaa muulle ja joka tapauksessa lapset pukivat ennenkin vaatteensa pyykkikorien lähistöllä. Nyt sitten jäi sekin roudaamisvaihe pois . Teea

   Poista