tiistai 28. toukokuuta 2013

hintatietoja 3 - ikkunat ja ovet

Nyt ne on tilattu. Ja tilaus vahvistettu. Minun ihanat tammi-ikkunani! Jotka ovat siis tietenkin kustannussyistä mäntyä, mutta kuultokäsitelty tammen sävyyn. Jaksan vaahdota näistä ikkunoistani, koska niistä lähti koko talon suunnittelu liikkeelle. Muu talo suunniteltiin ikkunoiden ympärille, niin arkkitehtuuriltaan kuin värisävyiltään. Ikkunoita olen siis valinnut jo ainakin kuusi kuukautta, joten tilauksen lopullinen lukkoon lyöminen on sekä helpottavaa että jännittävää.

Ja sitten niitä hintatietoja ikkunoista, liukuovi-ikkunoista ja ovista. Hintoja olenkin alustavasti jo vertaillut täällä.

Ulko-ovet 
Itselleni ulko-ovi ei ole se kohta talossa, jossa haluan säästää. Ajattelen, että kaunis talo vaatii arvoisensa sisäänkäynnin. Niinpä meille on tulossa tiikkinen ulko-ovi sekä siihen viereen samanlainen teknisen tilan / kuraeteisen ovi. Puisia ulko-ovia toki saa monenhintaisia. Itselleni mieluinen löytö oli huhtikuun rakentajamessuilta Halltexin Seitsemän veljeksen ovet. Vaikka mallistosta ei mieleistä löydykään, saan tilata aivan omilla piirustuksillani sellaisen oven kuin tahdon - ja hintaa valmille ovelle rautakauppaan toimitettuna tulee vain noin 750 euroa / kpl. Teknisiltä ominaisuuksiltaan ovat kuten muutkin ovet, U-arvot 0,75-0,9 välillä.  Esimerkiksi Kaskipuun Kursu -ulko-ovet, 2 kpl, tarjottiin meille hintaan 2520 e (sis. rahti).
Ja tätä tyyliä lähdetään hakemaan: 
 
http://www.urbanfront.co.uk/
Kuva lainattu täältä

Ikkunat 
Etukäteen ajattelin, että ikkunat ovat merkittävä kustannuserä rakentamisessa. Mutta eiväthän ne olekaan! Koko talomme ikkunoita tarjottiin useammaltakin firmalta alle 10 000 euron. Loppupeleissä se ei ollut hintakysymys, että valintamme osui Profiniin. Se oli puhtaasti makukysymys: mielestäni heidän tammen kuultosävynsä oli kaunein. Ja sillä piste. Kaikki talomme 19 ikkunaa sekä varaston kaksi ikkunaa tulevat maksamaan meille rahteineen noin 10 200 euroa (ja tästä summasta vielä pois ne alennukset, joita olen onnistunut vonkumaan). Esimerkkejä yksittäisten ikkunoiden hinnoista:
- kiinteä ikkuna, leveys 180 cm x korkeus 130 cm = 475 e
- kiinteä ikkuna, L 180 x K 350 = 1070 e
- avattava, kaksiosainen ikkuna, L 80 x K 220 = 790 e
- kiinteä ikkuna, L 80 x K 250 = 425 e
- saunan ikkuna, jossa avattava tuuletusikkuna, L 180 x K 39 = 645 e.

Liukuovi-ikkunat 
Siinä missä tammi-ikkunatkin, myös liukuovi-ikkunat siintelivät haaveissani alusta alkaen. Ihan vakavissani en ole missään vaiheessa ollut näistä ihanuuksista luopumassa, vaikka hinta onkin kova. Kaksi liukuovi-ikkunaa nimittäin maksaa saman verran kuin kaikki talon muut ikkunat yhteensä. Meille tulee seuraavat koot: olohuoneeseen L 330 cm x K 250 cm ja keittiö-ruokailutilaan L 420 cm x K 250 cm. Nämä maksavat noin 10 900 euroa Profinilta. Esimerkiksi Domuksen myymä Schüco -merkki (alumiiniset karmit ja puitteet) olisi maksanut samassa koossa noin 16 150 euroa (sis. rahti ja asennus). Skaalan liukuovet samaa kokoa olisivat maksaneet noin 12 100 e (lisäksi rahtikulut). Arvokasta lystiä siis.


Lasiaukolliset terassiovet 
Jahkailun päätteksi päädyimme tilaamaan myös lasiaukolliset terassien ovet Profinilta puisina, jotta ne istuvat mm. eteisessä ikkunoiden kanssa yhteen. Parvekeovia oli tarjolla jokaisella ikkunamyyjällä kohtuulliseen hintaan. Itse maksamme kahdesta ovesta noin  1650 euroa. Vastaavia ovia tarjosivat mm. Tiivi hintaan 2200 e, Domus hintaan 2400 e.

8 kommenttia:

 1. Mikä on ikkunoiden, kiinteiden ja avattavien, U-arvo?
  Itsekin ikkunoita tuskaillessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei te modernin talon rakentajat! Tosi kiva blogi teillä ja talokin näyttää jo nyt upealta! Jään seuraamaan edistymistänne mielenkiinnolla. Heitän nyt ikkunoiden u-arvot ihan hatusta, mutta väittäisin että kiinteiden on 0,7 ja avattavien 0,8. Liukuovi-ikkunoiden u-arvo menee lähemmäs 0,9. Otimme ikkunoihimme vielä no-frost -käsittelyn, jotta pyrittäisiin varmistamaan huurtumattomuus (jos sitten kuitenkin huurtuu, on ainakin tehty kaikki voitavamme). Kun vertailin useampaa toimittajaa, u-arvoissa ei ollut suuria eroja. Sen sijaan esim. karmien syvyydessä on eroja, samoin erilaisissa puuikkunoiden kuultokäsittelysävyissä. Tsemppiä teille projektiin!

   Poista
 2. Aika hienot ovet kyllä! Meillä on vaan talopaketin mukana tullut ulko-ovi, ihan ok sekin muttei mitenkään erityisen sykähdyttävä.

  Ja noi lasiliukuovet, ne on aina WAU! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Mustakin nuo kuvien ovet on upeita, nyt kun vaan osaisin suunnitella meille samanlaisen. Ja voikohan suomalaisissa ovissa olla tollanen upea pystyvedin, vai pitääkö aina olla perusovenkahva? Selvittelyyn!

   Poista
 3. Hei, mitä tarkoittaa 7veljeksen ovissanne 'rautakauppaan toimitettuina'? Tilasiko kauppanne nuo ovet?
  Yst. Mira

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mira! Tämä juttu taisi mennä niin, että tapasin ovien edustajan raksamessuilla. Hän kertoi, ettei heillä ole suoraa kuluttajamyyntiä, mutta esim. rautakaupan kautta kierrättämällä onnistuu tuotteiden toimitus. Jostain syystä tällaista toimintaa on rakennusalalla: kaikkea ei voi saada valmistajalta suoraan omalle ovelle, vaan tuote ja/tai lasku kiertävät rautakaupan kautta. Sinänsä mielenkiintoista, kun nämä ovet kyllä tulivat ihan työmaan pihalle asti ja lasku omaan osoitteeseen, ilman mitään mutkia! Muistan kuitenkin keskustelleeni vastaavasta tapauksesta jonkun toisenkin edustajan kanssa. Tällaisesta "kierrättämisestä" ei tule lisämaksua minulle, en tiedä saako rautakauppa siinä välillä siis mitään. Myös rautakaupassa olen keskustellut siitä, että he voivat toimia "välikäsinä", jos löydän tuotteita joita heidän listoillaan ei ole. En ihan ymmärrä tätä kuviota, osaakohan joku toinen lukija valaista asian ideaa?

   Poista
 4. Oliko teillä joku henkilö, kenen kanssa asioitte tuonne Seitsemän Veljeksen Oviin? Ottaisin mielelläni yhteystietoja, jos löytyy: blogivillasundeck@gmail.com

  Kiitos ja kumarrus täältä etelästä! ;)

  VastaaPoista
 5. Käykää Eestissä katsomassa. Säästyy useampi euro ja ei mene verorahat spurgujen juottamiseen.

  VastaaPoista