keskiviikko 8. toukokuuta 2013

kivijalka

Hupsista. Kun katsoo viimeaikaisia postauksiani, voisi ajatella, että työmaalla ei juurikaan tapahdu. Mutta siellähän tapahtuu! Joka aamu parvi kanarianlintuja (raksamiehiä keltaisissa takeissaan ja kypärissään) pyrähtää tontillemme tekemään erittäin monimutkaisia, monivaiheisia ja kummallisia sokkeleitamme. Siinä missä naapuritonteilla valetaan kaksi suorakaiteen mallista laatikkoa ja neljä anturaa terassipilareille, meidän tontilla nyhjätään ja väkerretään mutkaista talon sokkelia, välimuuria talon pohjan korotukseen, anturamuotteja sinne tänne ja autokatos-varastorakennuksen ihmehäkkyrää. Onneksi väkertäjiä on kokonainen opiskelijaryhmä aikuiskoulutuksesta! He opettalevat ja edistyvät hitaanlaisesti, mutta miesvoimalla. Takana on jo kaksi sokkelinvalua, edessä vielä ainakin yksi. Se, miksi edistyminen ei näy blogissani, johtuu lähinnä visuaalisista seikoista: sotkuinen työmaa kanarianlintuineen ei ole ollenkaan niin esteettinen elämys kuin esim. ihana kesälaukkuni uudessa naulakossani :-) (Paitsi jos ilmat kovasti lämpenevät ja riskit miehet pullistelevat hauiksiaan... Pidän silmäni auki ja raportoin teille ehkä lisääkin kanarianlinnuista.)

talon sokkeli olohuoneen kulmalta

vasemmalla näkyy talon päääty, oikealla pihasaunan anturat

autokatos-varasto -rakennuksen omituinen sokkelihäkkyrä

Tällä tynkäviikolla on tapahtunut muutenkin paljon. Olen päässyt diiliin taloomme tulevista umpiulko-ovista (2 kpl) ja sisäliukuovista (2 kpl), olen kilpailuttanut, vertaillut ja valinnut katontekijän, tilannut työmaalle lisää tavaraa, allekirjoittanut työsoppareita palkkaamieni työmiesten kanssa, tilannut teräspilareita autokatoksen runkoon, mittaillut ja arvioinut pihasaunan korkoa... Niin, ja puolittain luvannut Titicacasta kotiutuneelle vastaavalle työnjohtajallemme, että viikonlopun aikana väkerrän sokkelin sisäpuolen lisäeristyksen paikalleen. Onneksi edessä on neljä kokonaista vapaapäivää! (Myös kanarianlinnuilla. Dääm.)

2 kommenttia:

  1. Voi ihanuus kun jollakin toisellakin on haastava sokkeli! Tunnen tuskasi mutta eipä jännätä myöhemmin kantaako ja kestääkö :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on salaa omat epäilykseni, että tällaset häkkyrät on seurausta siitä, että talon piirtää arkkitehti ja rakennesuunnittelija sen pohjalta "tulkitsee rakenteita". Talotehdas tms. ei taatusi suunnittelisi tällaisia kummastuksia :-) Tässäkään alimmassa kuvassa oleva komistus ei ole edes osa kantavaa seinää, vaan "kevyt" väliseinä auton ja pyörien välissä! Kiitän kaukonäköisyyttäni, että tätä työtä tekevät edullisesti opiskelijat.

      Poista