perjantai 3. toukokuuta 2013

laattavalinnat

Olen varmaan jo aiemmin täällä kertonut, kuinka laattavalinnat hermostuttavat? Se on se tunne, kun jostain asiasta ei ole todella vahvaa näkemystä. Tiedän just, miltä eteisen, keittiön ja olohuoneen tulee näyttää ja tuntua. Mutta wc, kodinhoitohuone, pesuhuone? Jotta rakennusprojektin edetessä hermostukseni ei ottaisi ylivaltaa, päätin tässäkin asiassa ottaa härkää sarvista.

Ensimmäiseksi varasin ajan Laattapisteen "kolme varttia kylppärille" -suunnitteluun. No, lyhyesti voisin todeta, että ei ollut minun juttuni se. Parin lyhyehkön tapaamisen aikana hokasin, että on minulla kuitenkin sen verran omaa näkemystä, että yhtään laattoja katselematta ja vertailematta en voi valintaa tehdä - pelkkään suunnittelijan summittaiseen ehdotukseen luottaen. 

Tänään vietin 1,5 tuntia Oulun Sisustajien ilmaisessa sisustussuunnittelussa Idan kanssa. Olen aivan myyty! Nyt meillä on laatat valittu koko taloon! (Kunhan vain pidän pääni, enkä ala epäröimään kesän mittaan. Laatoja kun tarvitaan vasta syksyllä.) 

Pesuhuone - tästä lähdettiin liikkeelle: 

Ajatukseni on, että talon "siiven" pukuhuone antaa jo viitteitä, että seinän takana on pesuhuone. Niinpä pukuhuoneen päätyseinä laatoitetaan samalla laatalla kuin pesuhuoneen seinät. Lisäksi pukuhuoneen ja pesuhuoneen välisen seinän yläosa on lasia. Pesuhuoneen ja saunan haluan olevan simppeleitä, tyylikkäitä, yksinkertaisia - ilman mitään krumeluureja. Värimaailma voisi olla betoninharmaata, ehkä vähän lämpimään beigeen vivahtavaa.Ja tähän päädyttiin: 


Laattojen tarkemmat tiedot saan Idalta myöhemmin, mutta jokin TerraTinta -laatta tämä on. Tuntuu käden alla todella mattaiselta kiveltä, ihana tuntu ja täydellinen väri! Seiniin 30x60 laattaa, lattiaan samaa laattaa 10x10 -koossa. Taitava laatoittaja pystyy laatoittamaan nämä todella pienellä saumalla.

Pikku-wc - tästä lähdettiin liikkeelle: 

Talomme makuuhuonepäädyssä on pieni pieni wc, joka on lähinnä perheemme omaan käyttöön (kun "vieras-wc" sijaitsee eteisen yhteydessä). Olen ajatellut, että väreillä voisi iloitella jossakin päin taloa. Ehkä juuri täällä pikku-wc:ssä ja omassa kylpyhuone-kodinhoitohuoneessamme? Voisiko wc:n takaseinä olla iloisen keltainen, jotta se herättää aamu-unisenkin hyväntuulisesti? Wc:n lattia tulee olemaan mustaa kumimattoa, seinät valkoiset.
 Ja tähän päädyttiin: 


Vaihtoehtoina on nyt iloisen keltainen, vähän sellainen "seitkytluvunkeltainen" tai raikas omenanvihreä. Tykkään molemmista kovasti! Ehkä annan mieheni päättää näiden väliltä - reilua, eikö vaan :-) 

Kylpyhuone-kodinhoitohuone - tästä lähdettiin liikkeelle: 

Minulla on välillä näitä ehkä omituisiakin ajatuksia. Nyt olen keksinyt, että pieni suihkutilamme perheen oman kylpyhuoneen yhteydessä voisi olla "veden alla" - eli väriltään turkoosi. Siitä kun siirrytään "kuivalle maalle", värisävy vaihtuisi ruohoksi eli esim. raikkaan limen- tai omenanvihreään (esimerkiksi käytävän kaappien ovissa?). Koska kylpyhuone jatkuu saumattomasti käytävästä, jossa lattia on mustaa kumimattoa, voisi kylpyhuoneen ja suihkun lattia olla mustalla saumattua mustaa laattaa.
 
  

Ja tähän päädyttiin: Hyvin nopeasti Ida löysi minua miellyttävän mattaisen, mustan 10x10 -kokoisen laatan. Suihkutilan seiniin löysimme aivan käsittämättömän ihanan, pyöreän laatan - jonka hintaa en vielä uskaltanut kysyä! Mitä luultavimmin tämä laatta on aivan liian kallis budjettiini, mutta olisihan se upea! Luultavasti kuitenkin rahapussi sanelee sen verran, että päädyn tähän alla olevaan (oikeanpuoleinen) yhteinäisen turkoosiin mosaiikkilaattaan. Laatan rinnalla sama musta laatta kuin yläkuvassa.


Tällä hetkellä on tavattoman tyytyväinen itseeni. Valinnat on nyt tehty, kunhan vain suljen silmäni enkä enää katsele vaihtoehtoja. Laattojen maailma on niin käsittämättömän loputon, että jossitella voisi vaikka lopun ikäänsä.

Ihanaa toukokuuta kaikille lukijoille näiden raikkaiden laattasävyjen myötä!

6 kommenttia:

 1. hyppään mukaan blogiisi, hieno talo rakenteilla

  VastaaPoista
 2. Hmmm... Eikös se ole äitienpäivä tulossa? Ja kesällä on mun synttärit. Jos sais neliön tuota ihanaa pyöreää laattaa äitienpäivälahjaks, ja neliön synttärilahjaks? Itse voisin ostaa neliön miehelle isäinpäivälahjaks, neliön nimpparilahjaks...

  VastaaPoista
 3. IHANAT noi vihreät ja keltaiset laatat! Laita niistä vaikka raitaa, saat molemmat! 8)

  VastaaPoista
 4. Mitenkäs kävi loppupeleissä, otitko kyseiset laatat Oulun sisustajilta vai jostain muualta? Mikä tuli koko talon laatoituksen ja parketoinnin kokonaiskustannukseksi (jos vain uskallat kertoa ;))?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Katsoinkin, että tekin olitte Oulun Sisustajilla suunnitelleet - ja myös TerraTintan Archgres-laattaa ihastelleet! Meille tulee juurikin nämä tässä postauksessa esittelemäni laatat, paitsi pikkuwc sai seitkytluvunkeltaiset laatat Oulun Laattapisteestä (5x10cm vaakaan). Lisäksi K-Raudasta valittiin kuraeteiseen edullinen perusmusta 10x10-lattialaatta ja kylpyhuoneeseen mattavalkoinen 10x10 -laatta osalle seinistä, tuon turkoosin pennilaatan kaveriksi. Laatat tulevat maksamaan kaikkinensa noin 3600 euroa, siihen lisäksi sitten laastit ja sauma-aineet. Lattioihin tulee 73 neliötä parkettia, hukkavaralla laskettuna niiden hinta pyörii 5000 euron huiteilla. Kalleimmaksi osoittautui musta kumimattolattia, sitäkin 73 neliötä. Kokonaishinta pyörii hitusen yli 6000 tietämissä, tosin kaikkine pohjatöineen ja täysin valmiiksi asennettuna - eli aika lailla samoissa parketin kanssa loppupeleissä. Voisinkin tehdä oman postauksen sisustusjuttujen hinnoista, kun vain ennätän!

   Poista