lauantai 29. kesäkuuta 2013

diy ylijäämätavarasta

Rakennustyömaalla jää (älyttömän) paljon kaikenlaista ylijäämätavaraa, etenkin kun rakentaa kappaletavarasta. Hannan Näköisiä kulmia -blogin  OSB -levy -kirjoituksen myötä ideoin käyttöä OSB-levylle eräänä aamuna aikaisin, kun tein raksallamme tupatarkastusta.


Löysin opiskelijoiden OSB-levystä tekemiä kehikoita, jotka on mitä todennäköisimmin tarkoitettu terassin anturanvalua varten. Alla olevassa kuvassa kaksiosaista hyllyä on mallattu valkoisen, vanerisen ja tumman taustan kanssa sekä vanerisen taustan ja ulkosivun kanssa. Levyn etureuna on liian rosoinen, siihenkin tulisi askarrella soiro vaneria.


Levy on kaunista suurenakin pintana, joten ehkä siitä voisi tehdä terassille pöydänkannen? Alla olevassa kuvassa vanerilevy notskipöntön kantena. Kaksi pönttöä ja suuri levy - industrial meets scandinavia :-) 


2 kommenttia:

 1. Hei! Ei liity ko postaukseen, mutta haluaisin kysyä, miten päädyitte valitsemaanne arkkitehtiin ja suositteletko? Meillä pitäisi piakkoin tehdä valinta. Lähtökohtana meillä on sama, kuin teillä, eli tammen sävyiset ikkunanpielet (ja ovi). Minusta teidän piirustukset vaikuttavat kivoilta. Ja sellainenkin hauska yhtäläisyys, että meilläkin on (4-v.) kaksostytöt :D

  Yst.terv. Kaisla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kaisla! Olen jossain tämän blogini syövereissä kommentoinutkin arkkitehdin valinnasta, mutten löydä sitä kommenttia/kirjoitusta enää jotta voisin linkittää :-) Kyselin syksyllä, tontin saatuamme, yhdeltä vasta rakentaneelta kollegalta sekä rakennusalalla työskentelevältä tuttavaltani suosituksia arkkitehdeista (nimiä lähinnä). Sain vahvoja suosituksia, ei-suosituksia sekä muita nimiä tsekattavaksi. Katselin nettisivuja ja gallerioita, ja lopulta sovimme tapaamisen neljän arkkitehdin kanssa. Kaikkien hintaluokka oli suunnilleen sama, joten loppupeleissä vaa'assa painoi eniten henkilökemiat - arkkitehtimme kanssa synkkasi hyvin! Pääosin olen ollut erittäin tyytyväinen hänen työhönsä. Pohjaratkaisuhan meillä oli jo melko valmiiksi mietittynä kun tapasimme ensimmäisen kerran, ja vaikka arkkitehti kehitteli idearikkaasti erilaisia vaihtoehtoja, pysyimme omassa suunnitelmassamme. Jalostimme ja parantelimme suunnitelmaamme yhdessä arkkitehdin kanssa. Arkkitehtimme on ollut osaava, ammattimainen, kuunteleva ja ajatuksemme vakavasti ottava, mikä on minulle tärkeää (kun katson, että minulla on vahva oma näkemys arkkitehtuurista). Jos jotain voisi toivoa, niin ehkä enemmän panostusta ja ajankäyttöä, jotta pääkuvat yms. saadaan aina ajallaan eikä jouduta odottelmaan tärkeämpien töiden valmistumista ensin. Mutta ajankäytön suhteen ei ole mitään katastrofeja sattunut, joten se ei ole ollut kovinkaan suuri miinusmerkki tässä toimeksiannossa. Voin siis suositella! Onnea teille valintoihin ja rakennusprojektiin!

   Poista