maanantai 3. kesäkuuta 2013

ei menny ihan niinku siellä strömsössä

Meidän pihasauna saapui tontille viime perjantaina! Sauna on iso ja tilava (9 m2), lauteitakin noin 2,7 m pitkästi. Kyllä meidän perhe tänne mahtuu, ja pari vierastakin saunotetaan samalla! Seinät käsitellään tummaan sävyyn, ja sauna saa myös ulkopintaansa väriä. Kunhan siis löytää tiensä omalle paikalleen ensin...


 Eli se Strömsö - tai siis de-Strömsö - osio tästä jutusta:

Sauna saapui hiioppikuormurin kyydissä ja sopparin mukaan avaimet käteen -toimituksena valmiille perustuksille tuotuna. Uumoiltiin kuitenkin jo ennen perjantaita, että kuormuri tuskin pääsee ihan pihan perälle asti - matkaa tieltä on noin 32 m pihasaunalle. No, yrittänyttähän ei laiteta...Yritystä on kuskilla selvästi ollut. Siinä se nyt kuitenkin töröttää, talon takana olevalla 4 m tonttikaistaleellamme. 13 metrin päässä määränpäästään.

Vaan eipä hätiä! Varmasti keksimme jonkin keinon saattaa sauna odottaville perustuksilleen. Rahalla saa ja hevosella pääsee. Suurella nosturilla selviäisi hetkessä, mutta hintaa tulisi nostolle noin 1000 euroa. Joten vielä yritämme helteen pehmittämillä aivoillamme keksiä jonkin muun keinon. Ja kukapa sitä näillä helteillä saunomaan haluaisikaan :-)

ps. Muistathan arvonnan, joka on vielä tämän viikon käynnissä! Käy osallistumassa! Blogiarvonta

5 kommenttia:

 1. Nosturin ei pitäisi tulla noin kalliiksi. Meillä nosteltiin viime kesänä saunan hirsiä, talon kattotuoleja, jne. nosturiautolla, joka soitettiin joustavasti aina tarpeen vaatiessa paikalle. Siinä oli 30-metrinen puomi, jolla nostettiin vaivattomasti tavaraa myös talon yli. Nosturi maksoi muistaakseni noin 110 euroa / h (sis. alv). Tuosta pitäisi selvitä tunnin-kahden veloituksella riippuen lähimmän nosturifirman etäisyydestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Ei minustakaan pitäisi, ja siksi en ihan mukisematta ole nosturia vielä tilannutkaan. Mieheni oli käynyt kahdessa firmassa kyselemässä spekseillä: nosturi on tien laidassa ja 4500 kg pitää saada noin 33 metrin päähän. Tähän ei riitä 50-tonninen, ehkä riittäis 100-tonninen? (50-tonnisella nostaa 4500 kg noin 22 metrin säteellä.) Toinen firma tuumas että maksaa 800 euroa että saadaan nosturi edes tienlaitaan, siihen päälle tuntiveloitukset. Toinen oli vähän edukkaampi, mutta erikseen nosturin tuonti tienlaitaan, vastapainojen tuonti tienlaitaan ja tuntiveloitukset. Tarina (= mieheni) ei kerro, minkä älyttömän kokoista nosturia ovat kaupitelleet. Varmaan sitä suurinta, tyhmille rakentajille? Selvitellään lisää!

   Poista
 2. Jäin vielä pohtimaan tuota nosturiasiaa... Mitä jos ottaisitte sellaisen hiioppikuormurin pitkällä puomilla ja sanoisitte kuskille, että ajaa niitä samoja renkaanuria saunan lähettyville? Nostomatka oli tällöin (oletettavasti) lyhyempi. Samoin lasku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on hyvä vaihtoehto. Saunaa voisi nostaa aina jonkin matkaa eteenpäin (jollei hiioppi pysty nostamaan kerralla koko 13 m + 6 m matkaa), kunnes ollaan oikealla kohdalla. Maa talon takana on pehmeää, mutta esim. murskeen ajaminen kuormurin reitin alle ei maksa samoja summia kuin suuri nosturi tässä tapauksessa. Tänään saattaa tapahtua jotain edistystä...

   Poista
 3. Moi
  Tosi mielenkiintoinen ja antoisa blogi, luen tässä läpi alusta saakka. Siksi kommenttikin jo vanhaan ja ratkenneeseen asiaan mutta ehkä vielä jollekin toiselle lukijalle hyödyllinen. Eli siirrättäisin saunan kaivurilla kun sellainen seuraavaksi tulee tontille. Nostoliinat saunan ympäri ja päät kauhaan kiinni ja sitten mennään. Tuskin kuluu puolta tuntia kauemmin... Näin olen itse siirrellyt ulkorakennuksia pitkin mökkitonttia :)

  VastaaPoista