sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

jakkarat

Jakkarat ovat jotenkin niin kovin hassuja ja sympaattisia pikkuistuimia. Jakkaroita voi rakennella itse, ja kaupastakin niitä löytyy moneen makuun. Koti ei yksinkertaisesti ole toimiva ilman jakkaroita. Tällä hetkellä meillä liikutellaan neljää Ikean Mammut -jakkaraa aina sinne, missä tarvitaan kevyttä, helposti siirrettävää istuinta takapuolen alle tai apupöytää jolle laskea tavaroita. Ikean muovijakkarat kestävät myös ulkona, joten ovat todellisia monikäyttökalusteita! Hinta-laatusuhde on näissä niin kohdallaan kuin vain voi olla (yksi jakkara maksaa 5,99 e).

Mammut -lastenjakkara, Ikea
Mammut -jakkaroiden ylivoimaisuudesta huolimatta toivoisin löytäväni uuteen kotiin kauniimpia, vakavammin otettavia jakkaroita. Vai voiko jakkara olla vakavasti otettava kaikessa söpöydessään? Tässä alla kuitenkin joitain kiinnostavia vaihtoehtoja!Ennemmin kuin yksi jokaista, ottaisin kotiini vaikkapa 10 kpl yhtä ja samaa kaunista jakkaraa. Tämän vuoksi pinottavuus on plussaa: yllä olevista se toteutuu hienosti Happy-jakkarassa sekä Sutela-jakkarassa. Nämä vaihtoehdot kiinnostavat muutenkin ajattomalla muotoilullaan ja jämäkällä olemuksellaan. Toisaalta, kahdella Happy-jakkaran hinnalla saan viisi House Doctorin kaunista puu-metallijakkaraa. Bloomingvillen jakkarat ovat ajattomia. Entäpä sitten Sidekick Cork Stool - tämä kaunis jakkarahan on kuin taideteos! 

3 kommenttia:

 1. Ai niin, unohdin aivan! Ikean Mammutit toimivat meillä kaikilla kolmella lapsella myös kävelemään opettelun apuvälineinä: paksusti huopatassua alle, ja voilá - kyllä liukui hienosti parketilla! Erityisesti kaksostyttäremme opettelivat kävelemään näiden ajopelien avulla :-)

  VastaaPoista
 2. Itsellä on Artekin nelijalkajakkaroita ja niitä ei voi olla liikaa. Päällekkäin pinottuna eivät vie tilaa ja ovat sisustuksellinen elementti, suosittelen lämpimästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, Artek on aivan ehdottomasti kriteerieni mukainen valinta - pinottava, jämäkkä ja klassinen! Nykyään niitäkin saa tuunattuina jos vaikka mihin väreihin ja kuoseihin. Jotenkin olen kuitenkin vielä siinä iässä, että lapsuudenkodissa vaikuttanut tyylikäs, ajaton Artek-henkisyys ei iske minuun... Mutta kunhan tästä vanhenen, varmasti mieli muuttuu :-)

   Poista