keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Nämä raksalla tulee olla...

... mutta ilmankin kyllä pärjää :-)
 • rullamitta (K-Raudasta noin 6 e. Pidä aina taskussa, tarvitaan yllättäen ja usein! Erittäin tarpeellinen myös raksan ulkopuolella, kun ympäristössä näkyy täydellinen mitoitus, jonka haluat kopsata.) 
 • kyniä ja paperia (Tai uskomaton muisti. Minulla muistikapasiteetti ei tahdo riittää, joten taskunpohjalla on aina pala paperia työmiesten toiveita varten.) 
 • kamera / puhelin hyvällä kameralla (Itselläni käytössä Nokialainen, jossa 8MP kamera. Kuvaan kaikki työvaiheet ja muutkin kuvat raksalta tällä puhelimen kameralla. Kaapissa on toki järkkäri, mutta empä ole vielä kertaakaan raahannut sitä raksalle.)
 • vessa työntekijöille (Itse tehty. Tätä tarvitaan etenkin silloin, kun lähin huoltoasema on kilometrien päässä.) 
 • pressutalli (Hinta noin 280 e. Aivan loistava pikkutavaran ja isommankin kamppeen säilyttäjä. Tämän hinta- ja kokoluokan talli on melko jämäkkää tekoakin.) 
 • työmaakoppi työntekijöille (Lainassa. Toimii koko työmaan komentokeskuksena ja säilyttää kaikki suunnitelmat, piirustukset, tarkastuspöytäkirjat yms. hyvässä järjestyksessä. Sisältää parhaimmillaan vessankin. Meillä toimii taukotupana, varusteina mm. kahvinkeitin ja mikroaaltouuni.)
 • kivaa tekemistä lapsille (Vinkkejä kaivataan! Tai lastenleikittäjää!) 
 • lepopaikka väsyneelle rakentajalle (Tärkeää! Pitää muistaa välillä chillailla ja katsella rakenteilla olevaa, keskeneräistä, epätäydellistä ja haaveilla valmiista - haaveet kantaa!)


4 kommenttia:

 1. Nuo ensimmäisethän on myös tärkeitä kapistuksia käsilaukussa :D Etenki rullamitta!

  Nyt kesällähän ois huippua jos lapsille ois vesipyssyt (tuleeko teille vaan vettä mistään?).

  Ja meillä neiti on ainaki onnellisena ottanu kuvia raksalla (niitä on kiva kattua myöhemmin!).

  Hiekkaleluja + esim. puista värkätty hella tms. "ruoanlaittoa varten" :)

  Lasten "raksavälineitä", maalaustela/-pensseli ja vettä joilla voi "maalata" puupalasia.

  Kuvia luonnossa olevista asioista (havut, oksat, kävyt, puolukan varvut jne.) ja vaikka hiekkaämpärit johon nuita pitää kerätä esim kilpailuna.

  Muita ideoita ei nyt enää irtoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Vesipyssyt ois kyllä sellaset joiden parissa lapset jaksaa touhuta, ja sitten vaan iso ämpäri vettä josta saavat itse ladata. Myös temppurataa ja valokuvasuunnistusta olen miettinyt, kiva idea tuo kuvat luonnosta ja keräys - siinä vierähtäis muutama tovi! Meillä on varastossa trampoliini, ei vaan olla vielä saatu pystytettyä sitä. Mutta jonkin ajan kuluttua siitäkin katoaa hohto, joten hyvä olla varalla kaikenlaisia ideoita lapsille ajankuluksi. Muuten minun ja miehen yhteinen kesäloma 3 vk menee niin, että vaihdetaan läpsystä vuoroa ovella (ei kiva).

   Poista
 2. Meillä on tähän mennessä lattiaa harotessa heitetty hiekan seasta löytyneet kivet ikkuna-aukoista ulos kunnes keksasin yksi päivä, että niitä alkaa olemaan sellainen määrä, että tuosta saa jo kohta kivetyksen aikaiseksi. Jos teillä on samaa niin laittakaahan lapset ne keräämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Ihastelinkin juuri teidän ammattimaista vesi- ja viemäröintityöskentelyä :-) Hyvä idea tämäkin! Talon sisällä hiekasta lapset keräsivät kivet kasaan, mutta nyt voisivat pihalla kerätä ne kaikki vaikkapa samalle seinustalle. Myös kaikenlaisia istutuspuuhia olen miettinyt, että jos laittaisi säkkeihin kasvamaan mansikkaa tms., lapset voisivat kastella ja kitkeä rikkaruohoja. Kivistäkin voisi rakennella metsänlaitaan jonkinlaisen kasvimaan.

   Poista