perjantai 7. kesäkuuta 2013

säilytystilaa

Viimeaikaiset postaukseni ovat olleet esteettisesti niin ankeita (pelkkää puutavaraa tontilla!), että nyt on aika vaihtaa takaisin haaveiluun ja uuden kodin sisustuksen visualisointiin.

Photograph by National Geographic Channels/ Jarrett Creative/ Louisa Mardirossian. Löytyy täältä.

Kaiken muun rakentamiskiireen ohella olen suunnitellut kotimme kiintokalusteita Keittiömaailman ammattilaisen kanssa. Siinä pähkäillessä sain kuningasidean - omasta mielestäni ;-) - meidän eteisen ja makuuhuoneen kaapistoseiniä varten.

Olen haaveillut kaapistoista (mm. aiemmassa kirjoituksessani eteisestä), jotka kiinnitetään seinään, ja niiden alle jää huomattavasti tilaa : 

kuva Pinterestistä, alunperin linkitetty magnussons.capitex.se -sivulta


Etenkin eteisen 60 cm syvän kaapiston seinäkiinnitys tuottaa päänvaivaa, koska kaapin takana seinän sisässä kulkee liukuovi noin 130 cm matkalla. Kuinka tukea kaappi niin, ettei se varmasti romahda alas, eikä sen alla ole jalkoja tai muita näkyvillä olevia tukia? Tästä päästäänkin postaukseni ensimmäiseen kuvaan, rautakettinkeihin. Olen sekä kalustesuunnittelijan että hitsaajan kanssa suunnitellut metallirakenteen, joka pitää kaapiston "ilmassa". Eteisessä ja makuuhuoneessa on noin 20 cm katon alaslaskua, joten rautatanko kiinnitetään alaslaskun yläpuolelle kattotuoleihin tai muuhun vastaavaan tukevaan rakenteeseen. Rautatanko tulee sisäkaton läpi, josta jatkuu rautakettinki katon ja kaapin ylälaidan välillä. Kantikkaan U-kirjaimen muotoon hitsattu rautakehikko puolestaan roikkuu kettingeistä. Näin kehikko tarjoaa tukea nimenomaan kaapiston etureunaan estäen kaikenlaisen romahdusvaaran. Kaapit kiinnitetään seinään tukevasti ja varmaan taakse alle tarvitaan vielä jokin kakkoskakkonen.

Tähän tyyliin:Well, only time will tell että tuleeko tästä diy-ideasta yhtään mitään. Tällaisetkin kaapinkiinnitysseikat tulee kuitenkin ratkaista noin kuukauden sisään. Kun kirvesmiehet heinäkuussa ryhtyvät väliseinien tekoon, on minulla oltava selvät sävelet siitä, minne ja millaisia erityistukiratkaisuja tarvitaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti