tiistai 18. kesäkuuta 2013

väliovet / liukuovet

Melko monta päätöstä ja valintaa tässä suunnittelun ja rakentamisen aikana olemme jo ennättäneet tehdä. Yksi kohta tulevassa kodissamme, johon en vain saa mitään järkeä, on väliovet.


Olen toistaiseksi keksinyt tulevaan kotiimme vasta kolme väliovea, kun niitä kaiken kaikkiaan tarvitaan 12 kpl. Yksi selkeä valinta on pukuhuoneesta pesuhuoneeseen vievä lasiliukuovi:

Ensimmäinen välioviostokseni on kuitenkin seinän sisään liukuvat väliovet (2 kpl). Sekä eteisestä "tupaan" että "tuvasta" talon takaosan käytävään on suuret kulkuaukot, kooltaan L 1200 x K 2500. Vuorotyöläisen nukkumarauhan, tilojen lokeroinnin ja näköesteen vuoksi haluan näihin aukkoihin ovet, jotka eivät kuitenkaan saa olla mitenkään tiellä (kuten esim. aukeavat pariovet olisivat). Tästä syystä seinän sisään liukuvat väliovet ovat tyylikäs, eleetön ja harmiton vaihtoehto.

Löysin tällaisten ovien edustajan Etelä-Suomesta Nummelasta. Muotolevy Oy edustaa ja tuo maahan italialaisen Eclissen Pocket Door -liukuovia. Olen tilannut meille kaksi ovea, joihin valitsin mustan värin. Värin valinta oli vaikea paikka ja vieläkin se vähän jännittää, menikö ihan metsään! Yksi kpl mustaksi maalattuna tulee maksamaan noin 1100 e (sis. alvit ja rahdit yms.) Yksi ovi käsittelemätöntä tammiviilua (1200x2500) olisi maksanut noin 1500 e. Pienemmät peruskoot ovat tietenkin edullisempia, esim. perusvalkoinen peruskoko (1000x2040) maksaisi noin 700 e.

kuva Eclissen liukuoviesitteestä
Ovet oli tilattava hyvissä ajoin, sillä niiden toimitusaika on noin 5 viikkoa ja seinän sisään tulevaa koteloa tarvitaan jo heinäkuussa, kun kirvesmiehet käyvät väliseinien tekoon. Valmiin seinän paksuus kipsilevyineen tulee olemaan vain 10 cm. En malttaisi millään odottaa miltä ovet näyttävät, kun ovat paikallaan! Väliovistakin voi siis saada kicksejä, kun oikein tsemppaa :-)

ps. Muistatteko Gwyneth Paltrow'n elokuvan Sliding Doors vuodelta 1998? Elokuva on yksi ikisuosikeistani!4 kommenttia:

  1. Täällä tuli myös kicksit! Kiitos ovivinkistä ;)

    VastaaPoista
  2. Very informative site and article, i must bookmark it and keep posting interesting articles.
    liukuovet hinta

    VastaaPoista