keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

kärsimätön luonne

Jep, se olen minä. Kärsimätön luonne. Se onkin tullut todettua täällä blogissa moneen kertaan, ja rakennusprojektin aikana vielä useampaan otteeseen. Työt etenevät hienosti, sillä talon runko on valmis ja runkokatselmuskin pidetty. Kirvesmiehet ovat siirtyneet sisätöihin tekemään yläpohjaa. Minä se vain haluan jo nyt nähdä jotain valmista... Talo kun ei ole kovin kaunis ilman laudoitustaan, vain vihreä tuulensuoja ja ristikoolaus asunaan. Joten eihän se silloin auta kuin ottaa Paslode käteen ja alkaa pätkyttämään ulkovuorilautaa paikalleen! Meneillään on lähes kahden kuukauden mittaisen kesälomani ensimmäinen viikko, ja koko maailmahan täytyy saada valmiiksi tällä viikolla, talo nyt vähintään :-)

Värimaailmaa: valkoinen talo ja ruskeanmusta pihasauna.

Talo pohjoisnurkalta kuvattuna. Ei vielä näytä ihan mun valkoiselta unelmaltani. 
Rimalomalaudoituksen alempi kerros, 28x120 lautaa. Päälle tulee vielä rima 28x45.


4 kommenttia:

 1. Toinen kärsimätön täällä hei, joten onnea vaan projektiin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi en ole yksin "vaivani" kanssa :-) Kiitos, tsemppiä tarvitaan vielä aika lailla!

   Poista
 2. Aina näistä blogeista jotain oppii...olen melkein vuoden miettinyt, mikä on oikea suomennos ruotsin lockpanelille (meidän talo tulee sinne suunnalle, mistä te ootte lähteneet ;) ) ja sinä sen sanoit, rimalomalaudoitus :D Löytyi kuvia myös peiterimalaudoituksella.

  Tosin ei meille tulekaan rimalomalaudoitusta. Viime kesä oli niin sateinen, joten itse sahatut laudat ei kuivuneet hyvin ja niihin oli tullut homepilkkuja. Ja koska piti ostaa ulkoverhousmateriaali, niin vaihdettiin sitten vaakapaneliksi. Ensi viikolla alkaakin kuulua aikamoista naputusta meidän tontilta ;)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, ettei teidän omat laudat käyneetkään ulkovuoraukseen. Yhden seinänpätkän pystylaudoitusta laittaneena onnittelen teitä kuitenkin vaakapaneelista - musta tuntuu että sitä on sata kertaa helpompi laittaa kun tätä viheliäistä ropelilla olevaa pitkää lautaa! Meidän edellinen omakotitalo oli leveää vaakapaneelia, ja se on kyllä sekä helppo asentaa ja maalata että hyvännäköistä! Joo näitä termejä on suomen kielessäkin useita: lomalautaverhous, jossa päällä on riman sijasta leveämpi lauta; rimalomalautaverhous, rimalomalaudoitus, peiterimalaudoitus. Nytpä opin itse lisää ruotsin kieltä, lockpanel, tack tack!

   Poista