maanantai 8. heinäkuuta 2013

lastenhuoneet

Kyllä, minulla on lapsia. Pieniä ihania tyttöjä. Nämä blogi-postaukset eivät ole tähän saakka juurikaan lasten omia huoneita käsitelleet. Miksikö? Kun ei minulla ole visioita lasten huoneista! Ja vaikka olisikin, ajattelen, että ne ovat lasten omia pikku valtakuntia. He tekevät huoneistaan kuitenkin oman näköisensä - jos eivät vielä 5-vuotiaina, niin pian kuitenkin. Jollakin tavalla huoneet on kuitenkin sisustettava, muuten ne jäävät ankeiksi kopperoiksi muuten kivojen ja kutsuvien tilojen välissä.

Kuva täältä: http://westcoastbestcoastgirl.tumblr.com/post/33350206963
Kaikilla kolmella tytöllä on tulevassa kodissamme oma huoneensa, pinta-alaltaan noin 9 m2. Makuuhuoneet ovat talossamme tarkoituksella pieniä, jotta kaikki liikenevät neliöt saadaan yhteisiin oleskelutiloihin. Allrumimme tulee toimimaan läksyjentekopaikkana, askartelutilana sekä tietokoneiden käyttöalueena. Televisiota katsotaan olohuoneessa. Vaatteet säilytetään suurehkossa vaatehuoneessamme. Talomme pukuhuone talon "siivessä" omassa rauhassaan toimii tilana tyttöjen kikatteluja varten. Omassa huoneessaan lapset siis (ehkä? kukas näitä voisi tietää?) vain nukkuvat ja leikkivät silloin, kun haluavat leikkiä yksin tai yhdessä omien ystäviensä kanssa rauhassa.

kuva täältä
kuva täältä
Minä tykkäisin, että huoneissa olisi yksi seinä tapettia. Kukin lapsistani saa itse valita, mitä tapettia seinä on - tai tapetteja, sillä minua kiehtoo ajatusta yllä oikealla olevan kuvan mukaisesta tilkkutäkki -seinästä. Olen jossain nähnyt myös kauniin seinän, joka oli tapetoitu eri tapeteilla pystyraidoittaen. Toistaiseksi lapseni eivät ihan ymmärrä tätä ajatustani, vaan haluavat koko seinän jotain ihqua Helinä-keijua :-) Sängyt lapsillani ovat yllä olevien kuvien mukaisesti mustat rautasängyt. Muuta meillä ei oikein valmiina olekaan. Erityisesti kaksostyttöjen identtiset huoneet olohuoneen vieressä ovat korkeat ja valoisat. Ehkäpä ylimmän kuvan mukainen teltta toisi hämärän huoneeseen nukkumaanmenon aikaan? Tai ehkä rakennamme jonkinlaiset parvet huoneisiin? Näin blancolta pohjalta saamme tyttärien kanssa lähteä suunnittelemaan!

Tapettiraidat näistä vaihtoehdoista? Tapetit poimittu www.lastenhuone.fi ja www.kullanmurut.fi -sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti