keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

one step closer

Nyt ollaan todella askel lähempänä muuttoa uuteen kotiin - meillä on lattia!

Jännitin (ja odotin!) lattianvalua tosi paljon. Siellä valussa kun pitäisi risteillä sulassa sovussa kaiken maailman verkkojen, rautojen, korokkeiden, viemäri- ja vesiputkien ja sähköputkien. Ja kaikkien olennaisten pitäisi nousta sopivassa kohdassa ylös valusta, kun taas sopimattomien tulisi pysyä piilossa. Kaikki (tietenkin!) meni hienosti, ja nyt meillä on muutaman kuukauden ajan ihana, moderni ja ajankohtainen betonilattia!

Se tekee joka osaa. Liippari työssään.
Onko hän enkeli? Katsokaa tätä säkenöintiä!
Betonimiehiä.
Laudat erottavat keittiön lattian 12 mm korkeammalle lattiamateriaalin takia (kumimatto 3 mm). 
Keittiön tasoero, day after. Tähän on helppo asentaa pinnat samaan tasoon.
Nämä kaikki saisivat mieluusti olla juuri siellä missä pitääkin. Ja ainahan voi piikata.
Kaunista. Ja uskomattoman tasaista! Miten tätä raaskii päällystää parketilla?
Valupäivä 2, korotettu lattiataso.
Valmista pintaa ylätasolla.
Tasoeromuotti ja porras. Tässä se nyt on, otsikon "one step closer" :-)
Kun minä vain haaveilen muutosta, pääskyspariskunta on jo muuttanut sisään taloomme. Onnea uuteen kotiinne, viihtykää!13 kommenttia:

 1. Näyttääpä hienolta ja kuulostaa tutulta :) Meillä myös oli lattiavalu viime viikolla...voi hitsi, että tuntui mahtavalta :)Ja meillekin teki pääskyset pesän. Sekin on yhteistä, että haaveillaan molemmat talon valmistumisesta jouluksi. Sillä erolla, että sinä tämän vuoden ja minä ensi vuoden jouluksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useampi kuin yksi on kysynyt, että "minkä vuoden jouluksi?" kun minä ilmoitan muuttavani jouluksi uuteen kotiin :-) Täytyy vaan itse uskoa, vaikkei muut uskokaan! Ja eihän tuosta nyt enää paljoa puutu, talosta, kuvienkaan mukaan... Eihän? ;-)

   Poista
  2. Itse vastaan myös, että jouluksi kotiin, vuosi on vain epäselvä. Pidätte sen verran kovaa tahtia (meillä lattiavalu suunniteltu viikolle 29) että alan todella epäilemään, että pääsisimme tulevalle joululle uuteen kotiin vaikka hinku (ja tarvekin) olisi mitä suurin!
   Lattia muuten näyttää upealta! Rudus näemmä toimitti teille lattiabetonin, oliko se edullisin vai muuten vain paras?

   Poista
  3. Sekä sokkelinvalun että lattiavalun yhteydessä kilpailutin Lujan, Ruskon ja Ruduksen. Molemmilla kerroilla Rudus oli edullisin, ja yhteistyökin pelaa hyvin! Valettiin tosiaan "pikabetonia" eli nopeammin päällystettävää betonia, jolla on kuivumisaika "optimaalisissa olosuhteissa" jopa puolet nopeampi kuin normibetonilla. Aika näyttää, onko yhtään tavallista nopeampi. Hintaeroa (noin 3000-3500 euron hintaluokassa) oli vain muutama satanen - se säästetään väliaikaisasunnon vuokrakuluissa jos päästään aiemmin muuttamaan! Tsemppiä moderniin taloon, kyllä te ennätätte vielä täksikin jouluksi!

   Poista
 2. Hieno talo, kun sisällä on valmiiksi lemmikkieläimetkin :D Hyvin etenee, tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mervi tsempistä! Lapset jo kyseli (hädissään? innoissaan?) että onko äiti linnuilla pesiä meidän huoneissa kun me muutetaan...

   Poista
 3. Juu, puuttuu vain pientä pintaremonttia ;)Ainakin sulla on kaikki suunnitelmat hyvällä mallilla ja kun tekijöitäkin on useampi, niin kyllähän se nopeammin valmistuu. Kyllä mä ainakin uskon, että te pääsette jouluksi muuttamaan :)

  VastaaPoista
 4. Hyvältä näyttää! muistan hyvin itse tuon fiiliksen kun lattia saatiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! No sanoppa muuta. Tänä aamuna raksalla pystyi jo kulkea oikealla, lopullisella lattiatasolla - pikku hiljaa hahmottuu, miten korkealla katto on ja millaisia näkymiä ikkunoista aukeaa!

   Poista
 5. Tästä bloggauksesta tuli todella hyvälle mielelle! Toivottavasti pääsette kohta uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena! Sitä samaa toivon minäkin :-)

   Poista
 6. Onko korotuslattia ollut hyvä? Onko käytännössä tullut miinuksia? Itse en keksi kuin hyviä puolia korotetulle lattialle ja pitäisi nyt päättää valitaanko ko vaihtoehto meille.-S haaveilija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Jos tarkoitat tuota keittiön 1,2 cm korotusta, on se IHAN EHDOTON, kun kaksi niinkin eri vahvuista lattiamateriaalia kohtaavat. Osuttiin kohdilleen noin 1-2 mm heitolla, eli käytännössä ei juuri mitään tasoeroa. Meillä Timberwisen parketti kohtaa kumimaton, ja materiaalien saumaan tarvitaan jonkinlainen lista tms. Se tulee olemaan vaikea valinta, koska juuri listat tarttuvat sukkiin kulkiessa. Parketti kuitenkin nousee saumakohdasta, joten sekään ei ole hyvä juttu... Jotain pitäisi keksiä :-)

   Poista