sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

peili VS peilikaappi

Jostain syystä wc:n tai kylpyhuoneen peilikaappi tuo mieleeni ankean vuokra-asumisen. Tähän saakka olen ollut vakuuttunut, että meidän wc- ja kylpyhuonetiloissa seinään kiinnitetään kaunis peili, ei peilikaappia. Eteisen yhteydessä olevaan vessaan olen kaavaillut jotain tämän tyylistä - hinnan perusteella ennemminkin Hayn peiliä:


Kunnes tämä kuva jäi mieleeni kummittelemaan:

Svedbergsin ideakirja, sivu 24: www.svedbergs.fi
Kyseessä on Svedbergsin uusi (tai no, jo syyskuussa 2012 lanseerattu) peilikaappimallisto, joka on saanut vaikutteita 60-luvun muotokielestä sekä Svedbergsin ensimmäisestä peilikaapista vuodelta 1962. Ehkä kuvan harmoninen värimaailma iskee sisustusmakuuni, tai sitten kaappien pehmeys pyöristettyine reunoineen vakuuttaa. Erityisesti peilikaappimalliston yksilöt Holger ja Jenny kiinnostavat.
Svedbergs: peilikaappi Holger

Svedbergs: peilikaappi Jenny  


Taidan sijoittaa kaksi valkoista Holgeria kylpyhuoneeseemme. Vessaan tulee joko valkoinen Jenny tai Hayn Strap-peili. Näin ne suunnitelmat pala kerrallaan hioutuvat. (Ja hyvä niin, sillä kirvesmies tuumasi että me asutaan uudessa kodissa ehkä jo marraskuun lopussa - siis neljän kuukauden kuluttua?!!) 

6 kommenttia:

 1. Minä olin pitkään myös peilikaappivastainen, mutta jitenkin se vastustus on pikku hiljaa hävinnyt ja niiden tuoma tila houkuttelee. Tuo Jenny herätti nyt minunkin mielenkiinnon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, peilikaapissa tavarat ovat tosi näppärästi silmän korkeudella - ei tarvitse pikkutavaraa etsiä laatikoista. Nyt mua vaan alkoi mietityttään, miten käy peilikaapin viereen seinään asennettavalle Ikean Ledsjö -valaisimelle: riittääkö valoa peilailijalle saakka, vai jääkö valo jotenkin "piiloon" peilikaapin viereen? Valaisimet on jo ostettu, mutta ainahan sitä kaupasta saa uusia... :-)

   Poista
 2. Moikka, löysin googlen kautta blogiisi. Olet näköjään miettinyt tuota Svedbergsin Jenny peilikaappia? Päädyitkö lopulta siihen vai johonkin toiseen? En ole nähnyt kun vain kuvia siitä netistä ja mietin miltä se näyttää livenä? Katsoin netistä että syvyyssuunnassa mitta on jopa 10cm ja mietin onko se liikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Lopulta meille ei tullut peilikaappeja ollenkaan - joskin isommassa wc:ssä on edelleen vain irtopeili tasoon nojallaan, joten never know :-) Jennyn näin juuri livenä Oulun Bauhausissa. Minä pidän ulkonemaa kivana, seinässä kiinni olevien peilien edessä meikkaaminen on melkoista altaan yli kurottelua peiliä kohti.

   Poista
  2. Täytyypä käydä kurkkaamassa sitä meidän Bauhausissa jos löytyisi :) Muistatko olikohan tuossa peilissä mahdollista kääntää toisinpäin eli niin, että aukeaa ns. oikealle..? Oletko postannut kuvia teidän kylpyhuoneesta miltä siellä nyt näyttää :)

   Poista
  3. En muista ollenkaan, miten tuo peilikaappi toimii. Toivottavasti löydät jostain sen "elävänä" ja pääset tutustumaan! Kylpyhuoneesta olen postannut aika vähän, siellä kun on niin vähän luonnonvaloa että kaikki kuvat tuppaavat olemaan kellertäviä, mutta ainakin 'kylpyhuone' -tunnisteen takaa löytyy jotain kuvia.

   Poista