maanantai 22. heinäkuuta 2013

pienet seinävalaisimet

Tiedäthän sen tunteen, kun olet nähnyt jossain kivan jutun ja se jää kummittelemaan mieleen? Ihan visuaalisena kuvana, printattuna muistin sopukoihin. Minulla yksi tällainen on pienet, tyylikkäät seinävalaisimet. Tahtoo! 

Artemiden valaisimet ovat kestosuosikkeja, joita näkee useassa kodissa (ainakin sisustuslehtien sivuilla). Minulle Artemiden Tolomeot pompsahtivat tietoisuuteen Kannustalon Vihervaara -messutalon eteisessä vuonna 2007. Ajattelin, että kun joskus vielä rakennan, tuollaiset haluan sekä eteiseen että muuallekin kotiini.


kuvat: www.kannustalo.fi
Näistäkin inspiroidun. 

kuva täältä


kuva täältä


kuva: Sköna hem -lehti 12/2011, s. 61

kuva Vintage -blogista


Aikomuksista tekoihin. Olen pitkin suunnittelutalvea ja raksakesää tsekkaillut kivoja seinävalaisimia. Ihania löytyy vaikka kuinka paljon! Haluan pieniä seinävalaisimia sinne tänne pitkin kotiani: kaksi eteiseen, kaksi olohuoneeseen, kaksi talon perällä olevaan käytävään, ehkä kaksi keittiöön ja kaksi makuuhuoneeseen... Tässä muutamia suosikkejani, jotka selviytyivät jatkokierrokselle.


Suosikeistani Liekki on vähän liian suuri ja graafinen (=huomiotaherättävä), ihana Anton Angeli liian kallis. Lampettan muotoilu ei kuitenkaan ihan kolahda lituskaisuudessaan. Vertailin Artemidea ja Luceplania pitkään, ja ulkomaisten nettikauppojen hinnatkin olivat suunnilleen samaa luokkaa, joten sillä en voinut valintaa perustella. Päädyin Luceplaniin mm. käytännöllisyyden vuoksi: kahvan ansiosta kuumaakin valaisinta on helppo säätää, esim. keittiössä märillä käsillä. 

Olen jo useamman kuukauden ajan käväissyt silloin tällöin tsekkaamassa Luceplanin Fortebraccio -seinävalaisinten hintoja ulkomaisissa nettikaupoissa. (Kotimaasta löysin vain Zazan verkkokaupan, joka myy kyseistä valaisinta, hintaan 134 e / kpl. Jos näitä valaisimia saa muualta Suomesta, en ole siitä tietoinen.) Eden Illuminazione voitti hintakilpailun, vieläpä aika selvästi. Tilasin siis italialaisesta Eden Illuminazione -verkkokaupasta kauniita Luceplanin valaisimia kotimme täydeltä.

Tuotteet eivät ole vielä saapuneet. Tänään sain kuittauksen, että maksuni on hyväksytty. Saavatko italialaiset valaisimeni matkaan ennen kesälomiaan, jotka ovat jo aivan kulman takana - sitä tässä nyt jännityksellä odotan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti