maanantai 29. heinäkuuta 2013

pihasuunnitelma

Kun kirvesmiehet ja muut oikeat ammattilaiset ahertavat raksalla sisällä, minä ehdin pörrätä pihalla riittämiin ja miettiä, miltä se voisi näyttää parin vuoden kuluttua. Jotain tällaista ajattelin.


Talostamme tullee siis aito citytalo, jossa nurmikkopihan osuus on vähäinen. Metsä on kertakaikkiaan vain liian ihana, jotta raaskisin kaataa puut ja poistaa kuntan! Päinvastoin, pyysin naapurilta luvan hakea paloja kunttaa heidän tontiltaan, jota ei ole vielä raavittu puhtaaksi. Istutan lisää kunttaa pihamme perälle sinne, missä maa on kärsinyt rakentamisesta.

Näistä pihamme rakentuu:


Olen ihan kaikkea muuta kuin viherpeukalo, joten toivon tietenkin helppohoitoista pihaa. Suuret alueet singeliä kaipaavat kuitenkin jotain viherrystä, joten alhaalla vasemmalla olevan kuvan mukaiset (esim. betoniset?) istutuslaatikot olisivat jees. Niitä aion ripotella etenkin sisäänkäyntipihalle, etenkin rajaamaan patiotamme tiestä, mutta myös takapihalle naapuritontin rajan tuntumaan. Onneksi näitä istustusjuttuja ja kasvivalintoja yms. ennättää muuton jälkeen pähkäillä vuosia, sillä pihan ei todellakaan tarvitse olla valmis ensi keväänä :-)

2 kommenttia:

  1. Mulla on projektina (joskus,ens kesänä, viimestään seuraavana tai..) opetella tekkeen just nuita betonikukkaruukkuja, tosin isossa koossa! Mies ei niitä aikonu alkaa tekemään joten pakko ite tehä! :-D Mää en yhtään tykkää niistä "vallikivistä"(?) tehdyistä kukkapenkeistä, siksi pittää yritäää varioida ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Leijonaemo! Meillä on sitten joskus (ens kesänä?) sama projekti :-) Meillä oli edellisen kodin pihassa vallikiveä, ja haluan nyt jotain muuta. Ja onnea teille muutosta, uudessa kodissa on varmasti niiiin ihanaa!

      Poista