perjantai 19. heinäkuuta 2013

rimalomalautaverhous

Sanahirviö, mutta se kai se on, meidän talon pääasiallinen lautaverhoustyyppi. Rimalomalautaverhous, tai ehkä peiterimaverhous. Tässä pari kuvaa, kuinka oma urakkani raksalla edistyy - tuskastuttavan hitaasti eikä kovinkaan varmasti. Tavoitteenani on saada tehdyksi (kaiken muun säätämisen ohella) tämä meneillään oleva seinänpätkä sekä talon pääty pihasaunan suuntaan. Yhteensä 15 "juoksumetriä". Jäljellä on vielä 37 lomapäivää, tulisi siis saada noin 40 "juoksusenttiä" valmista seinää päivässä.

Avoräystäs on kyllä hyvän näköinen. Laudoituksen yläpäähän tulisi piirustusten mukaan jonkinlainen tuiskulauta ("pululauta") vaakaan, poikosten väliin ja noin 10 cm korkeana. Yritän tehdä niin siistiä jälkeä, ettei mitään pululautaa tarvita ainakaan peittämismielessä.

Päänvaivaa aiheuttaa se, asennetaanko rima (tippanokan takia viistotun alapinnan) kärjestään samaan tasoon kuin alla olevat laudat VAI jatkuuko laudan viisto alapinta yhtenäisenä pintana riman kanssa? Varmasti makukysymys, mutta vaikea pala purtavaksi! Kuvassa laudan ja riman alapinnan kärjet ovat samalla tasolla. Näyttää siistiltä kauempaa, mutta läheltä toinen tapa olisi paremman näköinen. Vielähän nuo rimat saa irti kiskottua, jos päätänkin muuttaa mieleni...

(Tarkemmat tiedot ulkovuorilaudoituksesta löydät kirjoituksestani "talon ulkoväri".)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti