torstai 8. elokuuta 2013

helppoa ko heinänteko

Toisinaan päätöksenteko on niin älyttömän helppoa. Näet jotain kivaa, innostut, tilaat/ostat ja naps - yksi huoli pois to do -listalta. Näin kävi sisäsaunan lauteiden kanssa.


Rinnetalo Hirvimäentielle -blogissa Jukka kirjoitteli heidän saunapohdinnoistaan, ja siitä se ajatus sitten lähti. Ihastuin blogin kuviin, ja klikkasin itseni kuvien lähteelle - Suomen Tervaleppä Oy:n sivuille. Sieltähän ne löytyi, meidän lauteet. Tarjouspyyntö sisään ja kun hintakin oli kohtuullinen (noin 22-23 e/jm rahteineen, lankun leveys 16 cm), lähtivät tervaleppäiset laudelankut vielä samana päivänä matkaan. Nyt ne jo nätisti nököttää varastossani. (Kirvesmiehiähän tämä tietenkin huvittaa, kun rouva tilaa sitä tavaraa työmaalle ihan just oikeassa järjestyksessä, aloittaen lauteista...)

kuva sivulta www.suomentervaleppa.fi

Sisäsaunaamme tulee siis tervalepästä lauteet ja seinä-/kattopaneelit. Lattia jatkuu yhtenäisenä pesuhuoneen puolelta, laatalla Archgres Light Grey 10x10. Yksi saunan seinistä laatoitetaan, laatta jatkuu yhteinäisenä pesuhuoneen puolelta ja "kiertää" oviaukon kautta saunan puolelle. Seinälaattana Archgres Light Grey koossa 30x60.Vielä on hankintalistalla kiuas, luultavimmin Aino-kiuas Netraudasta. Tämä on mieheni löytö, ja alumiinivärissään jotenkin niin karu, että tämähän on melkein jo hieno :-) Kiuasta ei ole vielä tilattu, sillä hieman on huolenaiheita uutuuksien ja erikoisuuksien suhteen. Minulle kelpaisi joku ihan perusharviakin (sillä onhan se niin, että kun löylyistä haluaa oikeasti nauttia, sitä lämmittää pihasaunan!). Lisäksi haluaisin saunaan myös kauniin, karmittoman lasioven. Saakohan niitä lasiliikkeistä? (Ja tässä vaiheessa palaan ruotuun, ja lasioven sijaan tilaan työmaalle kertopuurunkotolppia, kahitiiliä, ohutsaumalaastia, kipsilevyä...)

kuva: www.netrauta.fi

2 kommenttia:

  1. Me ainaki tilattiin Lipposelta karmiton lasiovi lasiseinän lisäksi. Saranat tuli suoraan kiviseinään kiinni. Nuita lasiovia/-seiniä oli "turha" kilpailuttaa, niitä myydään lähes joka paikassa samaan hintaan. Me pyydettiin tajoukset, hinnat vaihteli n. 20€, valittiin sitte toimittaja parhaan palvelun perusteella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Aina pääsee helpommalla kun joku kertoo omista kokemuksistaan, ettei kilpailuttaminen kannata :-)

      Poista