lauantai 31. elokuuta 2013

mustikansininen

Joko se on tämä saapuva syksy, tai sitten söin kesän aikana liian vähän mustikoita. Niin tai näin, mustikansininen on sekoittanut pääni! Ihastus ei tosin ole ihan upouusi. Jo vuonna 2005 Oulun asuntomessuilla ihailin APK-taloa eli Villa Niinimäkeä, erityisesti sen vaalean koivun ja mustikansinisen lämmintä, kotoista harmoniaa. Tämän kesän asuntomessuilta (kuvien perusteella) jäi mieleeni Helena Karihtalan sisustama Durofix Kototalo sinisen ja valkoisen raikkaalla yhdistelmällään. Edellisessä kodissani laatoitin saunan, pesuhuoneen ja kodinhoitohuoneen lattiat indigonsinisellä mosaiikkilaatalla, joka on mielestäni klassisuudessaan yhä edelleen yksi varmimmista valinnoista mihin tahansa laattatarpeeseen. 

Asuntomessut 2005, Oulu. APK-talo / Villa Niinimäki, NOON Arkkitehdit. Kuva vasemmalla täältä, kuva oikealla täältä.

Asuntomessut 2013. Kuva kohteesta 20 Durofix Kototalo, www.asuntomessut.fi
Mustikansininen sisustuksessa tuo mieleeni ainakin tapetit, laatat ja astiat. Jollen tässä rakentamisvaiheessa uskalla vielä värittää kokonaista keittiötä (no way!) tai seinää (no en sitäkään) mustikansiniseksi, täytyy rohkeutta keräillä pienemmissä paloissa. Astiat voisivat hyvinkin olla valintani. Taika-sarjan astioita minulla jo onkin, samoin kuin Arabian 24 h -sarjaa valkoisena - siihen vain sinistä kaveriksi. Tuparilahjatoivelistalle :-)


Kuva vasemmalla täältä, kuva keskellä täältä ja oikealla maalattu peltilevy yritykseltä M-Boss Inc.


2 kommenttia:

 1. Mulla on kahdeksan 24h:n sinistä kahvikuppia asetteineen, jotka etsii uutta kotia. Saat halvalla. ;)
  Pasanen naapurista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidä Pasander tallessa! Mulla oli vissiin aikoinaan 90-luvulla jokin kumma vihreä kausi, kun mulla on kaapissa niitä tummanvihreitä sarjan astioita ensikodin tuparilahjaksi saatuna... yök!

   Poista