torstai 1. elokuuta 2013

parvi makkariin (wanted: suunnitteluapua)

Tämä bloggaaminen toimii ku häkä. Ihan vähän aikaa sitten postasin, ettei mulla ole ideoita lasten huoneisiin. Siitä ne alkoivatkin tunkeutua ajatuksiini vähän väliä, ja nyt huomaan miettiväni etenkin vanhimmalle tyttärelleni tulevaa huonetta ahkerasti. Huone on aika tylsä, joten jotain kivaa jännää sinne pitäisi keksiä. Koska pikkuruisessa makuuhuoneessa huonekorkeutta on noin 3,6 m ulkoseinällä (ja yli 3 m oviseinälläkin), voisi korkeutta hyödyntää esim. parven avulla.

Ja siihen loppui mun ideat.

Haussa on: kevyttä, pientä, turvallista. Ei massiivisia palkkeja tms. rakenteita. Nättiä. Pikku prinsessalle. Kikattelusoppea, ei nukkumispaikkaa.

Tässä joitan inspiraatiokuvia.

Ylhäällä vasemmalla kuva täältä, ylhäällä oikealla kuva täältä ja kuva alhaalla täältä.

Tässä alla näkyvät huoneen speksit. Ikkuna on metrin korkeudella maasta. Ikkunalla on leveyttä 180 cm ja korkeutta 100 cm. Ikkunan ylälaita on 2 m korkeudella lattiasta. Ikkunan päälle jää siis vielä 1,6 m korkeudelta seinää. Voisiko parven laittaa ikkunan yläpuolelle? Pelkään, että siinä parvi pimentäisi huonetta. Tai parvella olisi synkkää. Entä oven päälle? Onko sisääntulo ahdistava, kun oven yllä on heti jotain roikkumassa? Tuleeko parvesta liian suuri, jos se on koko pitkän seinän mittainen, 330 cm?Auttaisitko minua tämän projektini kanssa? Mulla on nimittäin ideat ihan hukassa! Miten sinä tämän tekisit? Tai keksitkö jotain muuta kuin parven? Kaikki rauhalliset, hurjat, tavalliset, tylsät, älyttömät, villit ja maltilliset ideat otetaan avosylin ja ilolla vastaan!

5 kommenttia:

 1. Mies teki parven meidän neidin huoneeseen. Meillä se on nukkumista varten huoneen pikkuruisen koon takia. En ole saanut aikaan postausta huoneesta, mutta parvi pilkistää pienessä kuvassa kollaasin keskellä Etenee, etenee -postauksessa. Meillä parvi on huoneen sivuseinällä mittojen mukaan tehtynä kolossaan, hormiston muurin ja ulkoseinän välissä.
  Ehkä aika maltillinen ratkaisu ja tavallinenkin, mutta minusta niin kaunis ja toimiva.

  http://armasaika.blogspot.fi/2013/01/etenee-etenee.html

  VastaaPoista
 2. Parvelle sopivin paikka olisi mun mielestä tuossa seinän vieressä (tai ehkä oven yläpuolella myös, en ole varma). Asuntomessuilla ihastelin tällaista ratkaisua, tässä on hyvin maksimoitu tilankäyttö kun parven alla on liukuovellista kaapistoa: http://tiilitalo.talopaketti.fi/files/2013/07/Hyvinkää-354.jpg

  VastaaPoista
 3. Tämä mennee siihen "villi" osastoo: http://shoeboxdwelling.com/2013/07/31/transforming-kids-room/

  Lasten huone meilläkin aiheuttaa pientä päänvaivaa kokonsa puolesta, joka on suunnilleen sama kuin teillä, mutta pitkän seinän levyinen ikkuna ja kiuashormi vielä haukkaa oman osansa. Jotain jännää pitäisi ehkä kehitellä.

  VastaaPoista
 4. Jos haaveilet tuollaisesta "leijuvan oloisesta", kuten noissa kahdessa ideakuvassa, niin voisiko parvi olla pitkällä sivulla, ei koko sivun mittaa, vaan vähän sänkyä isompi (yhtä paljon pituudesta yli, kuin mitä olet hahmottanut leveyden suhteen? Tällöin parvi muodostaisi samalla ikäänkuin katoksen sängylle. Ei olisi niin raskaan oloinen, ei tukkisi avaruuden tuntua oven eikä ikkunan luona. Mutta voisi tuoda turvallisuuden tuntua sängyssä nukkujalle, kun kattokaan ei siitä kohdin olisi niin kamalan korkealla... Nuo pinnakaiteet on ihanan näköiset, kevyet, toinen vaihtoehto voisi olla naru/köysikaiteet tai mitä ne onkaan, ja jos ne laittaisi parvesta kattoon, niin olisivat turvallisetkin. Olisiko yhtään sinne päinkään mitä haet?

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille ideoijille kommenteistanne! Lisääkin vielä saa kirjoitella, kun lamppu syttyy :-)
  Anu: Teillä on tosi kivan näköinen koti! Ja parvi on hieno, jotenkin "kerrossänkymäinen", simppeli ja kaunis. Nappaan tuosta varmasti ainakin värin meillekin, valkoisten seinien kanssa valkoinen parvi on tyylikäs!
  K: Meilläkin voisi kaksosten vierekkäisten huoneiden kanssa vähän kikkailla, eli jonkinlainen kerrossänky/parvi molemmille ja väliseinä mutkalle, ikkuna väliin... Kiitos kuvalinkityksestä!
  Henri: Kiitos myös sulle kuvalinkistä! Siinäpä melkonen tilaihme :-) Meillä olisi enemmän kuin kylliksi tilaa korkeussuunnassa toteuttaa vastaava, parvi+sänky+työpöytä vaan rohkeesti päällekkäin.
  Minna: Tällä kertaa sun ehdotus on sytyttävin! Kiitos! Ihastuin just tähän ajatukseesi, että parvi muodostaisi katoksen sängylle. Pesämäisyys ei varmasti haittaa mitään pikkuiselle! Parven reunasta saa sängylle myös prinsessaverhot, menisi vielä muutaman vuoden - sitten teininä jotku kauheat pääkalloverhot :-)

  VastaaPoista