tiistai 20. elokuuta 2013

puolivälissä(kö)

Toivon, veikkaan ja haaveilen, että nyt ollaan kirvesmiesten työrupeaman puolivälissä. Sokkelin päälle aloitettiin rakentamaan 20.5., kolme kuukautta sitten. Ja kolmen kuukauden kuluttua, 20.11, aion käynnistää muuton uuteen kotiini. Matkan varrella olen luopunut termistä "pitkästä tavarasta rakentaminen" ja alkanut käyttää sujuvasti käsitettä "kappaletavarasta rakentaminen". Mitään pitkää tavaraa ei ole näkynyt työmaalla aikoihin, pienenpieniä kappaleita kuitenkin tuhottomasti! Kuukausi sitten tuskailinkin jatkuvaa näpertelyä. Onneksi nyt on näpertely tiessään, ja taas tapahtuu vauhdilla.

Ensin Härmäair -piippumme oikeaoppisesti paikalleen (kun loputkin eristevillat vihdoin saapuivat). Heti perään puhallusvillat yläpohjaan ja eikun väliseinäntekoon! Näkyvää syntyy nopeasti.


Välillä asennellaan ikkunoita. Lattiaan asti ulottuvat ikkunat mahdollistavat lattiamateriaalin jatkumisen "alasmyygiin". Kipsilevystä tehtävät smyygit ovat näyttävät, noin 15 cm syvyiset.
Ja vielä pieni kurkistus sisäänkäyntiin ja pihalle...


Rakennusprojektin edetessä mallikkaasti minä löysin vihdoin sisäisen raksasiivoojani. Nämä mulla soi luureissa, muun muassa. Toimii myös juoksulenkillä :-)  

2 kommenttia:

 1. Ihanaa, sulla on jo ikkunat ja ovet paikoillaan! :) Mielenkiinnolla seuraan blogiasi ja perässä tullaan, aloitimme rakentamisen kesäkuun alussa. Paljon kiitoksia vinkeistä sekä itseni, että mieheni puolesta :)
  t. Virpi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ilahduttavasta kommentistasi! Nyt on blogini täyttänyt ainakin yhden funktionsa, kun saatte vinkkejä kirjoituksistani :-) Itse pähkäilin talvella, rakentaako elementeistä vai pitkästä tavarasta, etenkin aikataulumielessä. Toivonkin, että rakennusprojektin etenemisen kuvaaminen antaa uskoa ja toivoa joillekin ryhtyä rakentamaan (ja ehkä vielä sysäyksen rakentaa kappaletavarasta). Aikataulullisesti tässä ei sen kauempaa nokka tuhise kuin elementtirakentamisessakaan. Tsemppiä teille projektiinne!

   Poista