tiistai 10. syyskuuta 2013

diy-Lundia vaihe 2


Projektinjohtajan tehtävät eivät aina tyydytä ahnetta sieluani, saati tekeväisiä käsiäni. Välillä on päästävä rakennuttamisen sijasta itse rakentamaan. Koska ulkovuorilaudoitusprojektini ei aikapulan ja apukäsien puutteen vuoksi etene, eikä neulepeittokaan ole kuumana kesänä houkutellut pariinsa, päätin kaivaa talvella ostamani Lundian varastosta ja edistää tätä diy-projektia.

Tällaisia projekteja varten on olemassa ihan oikeat, kunnolliset välineet. Mutta kun kerran sain inspiksen, täytyi laittaa heti tuulemaan - ja kaivaa esiin ne vähät työkalut, mitä olemassa on. Niinpä vanha, kellastunut mäntypuinen Lundia pääsi eroon lakkapinnastaan ja osasta kolhujaankin Horsepower-tasohiomakoneen avulla ja käsipelillä hinkaten. Seuraavaksi yritän vaalentaa puupintaa esim. Osmo Colorilla mätsäämään kylpyhuoneeseen tulevaan valkoinen-saarni -stringhyllyyn. Valmis laatikosto sujahtaa kahden tason ja kahden allaslaatikoston väliseen koloon neljän naisen kylpyhuoneessamme. Pysy siis kuulolla, Lundia palaa estradille entistä ehompana! :-)3 kommenttia:

 1. Pakko nyt kommentoida, että (luonnonvalkoisella) Osmo Colorilla pinnasta tuli aivan kamala, vaalenapunertava. Nounou. Jotain muuta pitää keksiä, tai pinta jää männyn väriseksi. Ideoita? Puun tuntu pitäisi säilyttää, joten lakka tai maali ei oikein istu tähän.

  VastaaPoista
 2. Liberon spriipohjainen kuultomaali tai Liberon bloom lattiaöljy valkoinen (soveltuu muuallekin kuin lattiaan) Tulee hieno pinta niin että puun kuvio kuitenkin kuultaa läpi. Sitten vielä vaihtoehtona lipeäkäsittely + öljy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näistä uusista vinkeistä! Tosiaan, tottahan mäntyä voi käsitellä kuten mäntylattioita, vaikkapa juuri valkolipeällä ja öljyllä. Laatikosto odottaa yhä paikalleen asentamista, joten jos vain ennätän niin kokeilen vielä jotain käsittelyä huomaamattomaan nurkkaan.

   Poista