lauantai 21. syyskuuta 2013

hajottaa

Niin. Viikonloppu edessä, ja mulla tiedossa tätä:

moskaa, roskaa, johtoviidakkoa - siivousta, siivousta ja siivousta
 Kun välillä kuitenkin tekis mieli tehdä tätä:


Itse olen sanonut kaikille jaksamistani ihmetteleivlle, että tämän kaikista tiiveimmän raksaamisen ajan - eli noin 6 kk - seisoo vaikka päällään. Mutta kun toukokuusta asti on uhrannut ihan jokaisen illan ja viikonlopun ja vapaahetken yhdelle ja samalle asialle, alkaa se välillä hajottamaan. Tästäkin noustaan ja jaksetaan, enää pari kuukautta rutistamista niin jo helpottaa. Muuton jälkeen hanskat tippuu niin ettei oo tosikaan! (Ainoa oikea aika muuttaa uuteen kotiin on syyspimeillä tai jo lumen tultua. Ihana pitkä talvi edessä, kun voi käpertyä sohvannurkkaan. Kevään tullen voimat ovat toivottavasti palanneet ja hommiin käydään innolla lumien sulettua!)

Niin, ja siivousurakka raksalla tuottaa välittömän palkinnon näkyvän aikaansaamisen muodossa. Ei muuta ku luurit korville, hengityssuojain naamalle ja menox. (Ostin myös itselleni K-raudan kalleimmat työhanskat, jollainhan naisen on itseään hemmoteltava raksallakin.)  

kuvat otettu talon takaosan käytävästä, kohti olohuonetta

12 kommenttia:

 1. Tsemppiä! Kiva kun jaksat myös kirjoitella blogin puolelle, täällä on kiva käydä aina lukemassa pohdintojasi :) T.K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä blogi on välillä se henkireikä, joka antaa jotain muuta aiheeseen liittyvää tekemistä - ja ihanasti lämpimissä sisätiloissa :-)

   Poista
  2. Täsmennän: lämpimissä JA suht. puhtaissa sisätiloissa!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos. Tänään vähän vastustaa. Mutta kunhan maalarit tulevat ja homma etenee taas ihan mahdottomasti hetkessä, löytyy tsemppi ja intokin taas eri tavalla :-)

   Poista
 3. Kyllä kuusikuukautta päällään seisoo mutta harva siinä ajassa mitään taloa rakentaa. Tai sitten saa olla melkoinen valmistalo ja paljon apuvoimia.

  Voin kertoa oman kokemukseni että kaksi vuotta. Kaikki illat ja viikonloput muutamana päivänä tuona aikana näin ystäviä tuttavia tai muita. Se aika meni kun ulkopuolisen työvoiman laskennallinen aika oli noin 50 tuntia koko työmaan aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei anonyymi! Sinulla on todella ollut rankkaa potsenssiin kymmenen, kun noin kauan on kestänyt. Ja olo varmaan sitäkin oudompi, kun muuton jälkeen elämä pikku hiljaa normalisoituu ja aikaa alkaa jäämään muuhunkin? Meillä lyötiin kuokka maahan huhtikuussa, ja olisi yhä tarkoitus muuttaa uuteen kotiin marraskuun lopussa - eli noin seitsemän kuukautta, josta puoli vuotta tiiviimpää tavaranhankintaa, siivoamista ja projektinjohtoa itselleni ja miehelleni. Emme rakenna itse, vaan rakennutamme, siinä on tosiaan vissi ero. Mutta kappaletavarasta kuitenkin, eli mitään elementtejä ei tule valmiina eikä juuri urakoitakaan vaan tuntityönä ammattimiesten tekemänä. Pian meillä on siis jo loppurutistus menossa, vaan tämä pimenevä syksy tuntuu just tänään jotenkin lannistavan tsemppihenkeä.

   Poista
 4. Upea suoritus, ei voi kuin ihailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eikä haittaa vaikken tiedä viittaatko koko projektiin vai tuohon alimman kuvan siivouskuvaan, molemmat on mun mielestä upeita suorituksia :-)

   Poista
  2. Sekä että ;) Raxasiivousta ei arvosteta riittävästi :D

   Poista
 5. Tsemppiä loppuun asti! Minäkin olen innolla seuraillut rakennusprojektianne, kiva kun olet jaksanut pitää blogia. Meilläkin rakennusprojekti loppusuoralla. Keittiötä asennetaan, listat ja väliovet puuttuu, kylpytilat saumaamatta. 14 kuukautta nyt rakennettu. Pitkästä tavarasta mies on tehnyt lähes kaiken yksin. Itestä alkaa tuntua, että ei meinaa pysyä hanskat käsissä loppuun asti. Mutta, kun itelle tehään, niin toisaalta ollaan nautittukkin tästä ajasta, kun on saanut paljon suunnitella ja toteuttaa omia ideoitaan toisin kuin valmistaloissa. Arvaas, mikä sai minut seuraamaan projektianne? ....tammen väriset ikkunanpielet. Niitä ei monelle tule, meille kylläkin. :)
  Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi! t. Koivulanrannan Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna kommentistasi ja tsempistä! Ja teillekin voimia loppurutistukseen, maaliviiva selvästi jo häämöttää :-) Totta on, että nykysisustuksessa mustat ja harmaat ikkunanpuitteet on yleisempiä kuin puun sävyt, kun halutaan poiketa valkoisesta massasta.

   Poista