sunnuntai 29. syyskuuta 2013

lunta tupaan

Tämänaamuisen sanomalehti Kalevan tilaston mukaan Oulussa ensilumi sataa keskimäärin 17. - 27.10. Siis alle kuukauden kuluttua. Jaiks! 

www.kaleva.fi: ensilumi tuli Ouluun (2006)

Ennen maan jäätymistä ja lumen tuloa on vielä paljon tekemistä: 
 • Kaikki sisäpuolen näpertelyt valmiiksi parissa päivässä > Kirvesmiehet pihalle tuulettumaan ja tekemään talo valmiiks ulkopuolelta.  
 • Kirvesmiehillä myös terassien teko edessä. Rungot on valmiina, pintalaudoitus puuttuu. Pergolan rakentaminen talon ja pihasaunan välille. 
 • Maalarit sisällä tositoimiin.
 • Laatoittaja sisätöihin: tasoitukset, vedeneritystykset ja laatat seiniin hophop. 
 • Ulkovuorilaudoituksen jälkeen pihan siivous, pintamaiden muokkaus ja kallistukset. 
 • Polttopuut talvisäilytykseen. 
 • Etupihalle joko mursketta tai muutama laattaa hollille, jotta kulkeminen helpottuu ja siistiytyy. 
 

Mutta empä suostu hermostumaan listan pituudesta. Asioilla on tapana suttaantua. Meillä jos kellä on työmaalla tekeväistä ja osaavaa porukkaa. (Silti, pieni motivaatiopuhe huomenna uuden viikon alkajaisiksi ei varmaan tee hallaa!) 

4 kommenttia:

 1. Kadehdittavan hyvä asenne sinulla :)

  Milloin teillä on muutto uuteen kotiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä hommassa täytyy tsempata sekä itseä että työmiehiä :-) Just rustasin työmaakopin seinälle aikataulua, että viikolla 48 muutetaan (marraskuun viimeinen viikko). Seuraavat 8 vk näyttää, miten tämän suunnitelman kanssa käy!

   Poista
 2. Voimia loppukiriin! Teille tulee kyllä niin ihana koti. Kai aamukampa on jo hankittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, eihän tässä sentään tarvi itse kaikkea tsemppiä kehitellä kun täällä blogissa on ihania myötäeläjiä! Aamukampa vois varmaan olla se A3-kokoinen kalenteri (loka-marraskuu), jonka teippasin työmaalla näkyvälle paikalle. Jospa siitä raksis päivän kerrallaan yli kun on eletty :-) Ja jos ei marraskuu sitten kuitenkaan riitä, otetaan joulukuu avuksi - onhan niitä hyviä työpäiviä sielläkin! (Ei tämä niin kuukauden päälle ole. Mutta tammikuun alusta joudutaan kyllä taivasalle, jollei uusi koti siihen mennessä valmistu!)

   Poista