keskiviikko 11. syyskuuta 2013

palmikkomatto

Itämaisten, kelim- ja patchwork-mattojen lisäksi olen aivan hullaantunut palmikkokuvioisiin mattoihin. Bongasin jo kauan sitten kotimaisessa postilaatikosta kolahtaneessa kuvastossa (Hobby Hall? Ellos?) palmikkomaton, jota en kuitenkaan ennättänyt tilata, ennen kuin matto oli jo loppuunmyyty.

Uusimmassa Deko-lehdessä silmäni nauliutuivat suureen, upeaan Limited Editionin silmukoituun mattoon. Asian tarkempi selvittely (eli suomeksi googlettaminen) paljasti, että tämä Abaca -niminen matto on tehty abacasta, banaanipuun lehdistä tehtävästä kuidusta. Abaca on sisalia pehmeämpää materiaalia, mutta kuinkahan kovaa se silti on? 

Ruotsistakin löytyy palmikkomattoja, ainakin ihanasta, ylellisestä Artilleriet -kaupasta.

Plait rug beige, kuva sivulta www.artilleriet.se
 Myös laajemmin netissä surffaamalla löytyy ihania palmikkomattoja. Esimerkiksi Gan-Rugs -sivustolta löytyvät ihanat Trenzas- ja Punto-matot. Kaunista! Mulle kelpaisivat myös Trenzas -rahit :-)


Trenzas, kuva Gan-Rugsin sivulta: www.gan-rugs.com

Punto, kuva Gan-Rugsin sivulta: www.gan-rugs.com

Kun uuteen kotiin muuton jälkeen huomaa, että kaikki rahat on tuhlattu (ja vähän enemmänkin), voi sitten alkaa askartelemaan mattoa itse vaikkapa tällä ohjeella!

7 kommenttia:

 1. ei muutaku puikot heilumaan ja matonkudetta neulomaan

  VastaaPoista
 2. Askosta löytyy muuten tuon tapaisia mattoja. Näyttivät vielä olevan tarjouksessa, joten hinta on varsin kukkaroystävällinen :) Ostin reilu vuosi sitten pari sellaista ja hyvin on lapsiperheessä valkoinenkin asiansa ajanut.

  - Riina

  VastaaPoista
 3. Lisäys vielä edelliseen, että kyseessä on Taiga-villamatto.

  -Riina

  VastaaPoista
 4. On aivan mahdollisuuksien rajoissa, että tosiaan laitan puikot heilumaan - lankakaupoissakin on nykyään kaikkea ihanaa kudetta ja paksua lankaa! Ja kiitos Riina vinkistä, tällä bloggaamisellahan tosiaan tienaa - tai säästää ainakin :-) Aion ehdottomasti käydä tsekkaamassa Oulun Askon tarjonnan.

  VastaaPoista
 5. Myös Kodin1:ssä on valikoimissa palmikkomatto. Nimeltään osuvasti Palmikko :) Kahta kokoa, joista suurempi 140x200 eli ainakin meille harmillisesti vähän pieni :/ Sulla on muuten oikein kiva blogi. Mukavaa seurata teidän taloprojektia ja tosi aktiivisesti jaksat kirjoitella :)

  Milla

  VastaaPoista
 6. Lisään vielä, että näkyypä siellä Kodin1:ssä olevan toinenkin palmikkomatto: Orfeus.

  Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ja voi, Milla, hyvän vinkkisi perusteella suunnistinkin tänään Kodin Ykköseen villamattoa tsekkaamaan (oli nätti, en vain raaskinut vielä ostaa!) ja mukaan tarttui symppis, pyöreä turkoosi "braided rug" eli sellainen matonkuteista letitetty matto! En tiedä tarvinko sitä mihinkään, mutta intuitio sanoi että "tartu kiinni" :-)

   Poista