tiistai 24. syyskuuta 2013

tässä on keittiö (osa 2)

Keittiösuunnitelma on viimeisiä viilauksia vaille valmis. Edellisen keittiökirjoitukseni "tässä on keittiö (osa 1)" jälkeen on homma mennyt eteenpäin ja keittiön kaapistot on kaikki tilattu, Keittiömaailmasta ja Ikeasta. Kun aiemmin esittelin jännittävää takaseinää, nyt on esittelyvuorossa tavanomaisemmat ja turvalliset valkoiset kaapistot. Alla olevat kuvat ovat Oulun Keittiömaailman suunnittelijan Anne Träskilän hahmottelemia.

Keittiömme liukuovi-ikkunalta katsottuna. Korkean kaapistoseinän takana olkkari, saarekkeesta vasemmalle on ruokailutila. Oikealla olevasta työskentelyosiosta tulee rosterinen (Ikean kaapit), ei musta. 

Keittiö takaseinän suunnasta kohti ruokailutilaa ja takkaa.
Keittiön ja olohuoneen väliin tulee kaapistoseinäke, joka pitää sisällään kaksi jääkaappi-pakastinta, astianpesukoneen ergonomiselle korkeudelle nostettuna, mikron sekä säilytystilaa. Kaapistojen korkeus on 210 cm ja seinäkkeen korkeus 220 cm, näin se pysyy kevyehkönä olohuoneen suuntaan. Ovet ovat valkoisia tammireunuksella, mallina Parma-keittiöiden Hambo. Sokkeli on musta, jotta saataisiin hieman "leijuvaa" fiilistä, kun lattiakin on mustaa kumimattoa. Kaikki kodinkoneemme ovat aivan perusmallistoa ja perusjuttuja muutenkin. Tarvittavaa luksusta saimme integroimalla jääkaappi-pakastimet ja astianpesukoneen. Mielestäni ehdottomasti paras luksus on se, että nostaa astianpesukoneen optimaaliselle työskentelykorkeudelle! Ainakin meidän (suursyömäri?)perheessä konetta täytetään ja tyhjennetään vähän väliä.

Saareke sen sijaan on vielä vähän vaiheessa. Ostin Keittiömaailmasta vain laatikostot sekä vastakkaiselle puolelle 40 cm syvät hyllykaapit. Kun kalusteet kuukauden kuluttua saapuvat, pitäisi saareke askarrella itse kasaan. Jonkinlainen levy alle, sen alle jykevät kalustepyörät. Pohjasta tulee jatkoroikan johto lattiassa olevaan pistorasiaan. Roikan toisessa päässä, kaapin sisällä, on 2 kpl saarekkeen pinnasta nousevaa sähkötolppaa, jotka näkyvät kuvassakin ihme tötteröinä :-) Päälle massiivipuinen tammitaso, ja jotain päätyihin - tammitasoa ehkä?

Kuvat Clas Ohlson, Ikea ja Savo.

6 kommenttia:

 1. Tuohon sähkötolppaan liittyen, kannattaa katsoa savolta myös twist around rasia, kaksi pistorasiaa, mutta tarvitsee syvyyttä vain kannen paksuuden verran. Tällöin alle jää tila täysimittaisille laatikoille tai kuten meillä, viinikaapille :)

  http://www.savo.fi/index.php?page=648&lang=1&usertype=3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsit, kiitos vinkistä! Meille nuo kuvan tolpat on tulossa keittiötoimittajan kautta, joten eiköhän heidän kauttaan saa samalta valmistajalta toistakin mallia. Oishan tuollanen twist around siistimmän näkönen, kun meilläkin on tarkoitus olla kodinkoneita saarekkeessa joten tolppa ois aina pystyssä...

   Poista
 2. Näyttää kivalta, odotan, että näen tuon tiiliseinän! Siitä tulee varmasti hieno! Meillä myös keittiö Keittiömaailmasta.
  Itse en muuten ehdotuksista huolimatta halunnut tiskikonetta ylös. Haluan, että lapset osallistuu ihan pienestä pitäen kotihommiin ja tisikoneen tyhjennys käy kyllä huomattavasti turvallisemmin kun se on alhaalla. Ja sinne tuo kaksivuotiaskin yltää viemään lautasensa ja haarukkansa. 8) Mut saattaahan se olla, et muutaman vuoden päästä kiroillaan, kun koukkuselköäisenä yritetään astioitamme sinne laitella. Parilla ystävällä on muuten keittiössään kaksi tiskikonetta. Toisessa likaiset astiat ja toisessa puhtaat. Säästyy kaappiin laittamiselta. 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Mua vähän jänskättää koko tiiliseinä, miten istuu muuhun ympäristöön jne., mutta onneksi tiilet näyttää upeilta ainakin vielä irtonaisina :-) Mulla jotenkin tänä vuonna ilmaantuneiden selkäkipujen myötä kaikki työskentelyergonomia kotonakin oikein korostuu, joten apk sais tässä vuokra-asunnossakin olla korkeammalla - vaan meneehän ne lautaset alemmaskin! (Ja kaks tiskikonetta ois mulle aivan nappiratkaisu, oon niin laiska laittamaan puhtaita astioita kaappiin. Koneet on keksitty, vaan kuka keksis sen koneen joka TÄYTTÄÄ astianpesukoneen...)

   Poista
 3. Hei, olemme keittiön suunnitteluvaiheessa ja en meinaa keksiä, mihin sijoittaisin päivittäiset käyttöastiat, jos apk sijaitsee koneseinällä. Olisi kiva kuulla, miten teillä on ratkaistu asia? T. Nitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Jos olen ihan superrehellinen, niin en ole vielä satavarma minne päivättäiset käyttöastiat tulevat sijoittumaan. Tilaa niille on kuitenkin varattu, kuten astianpesukoneen oikealla puolella kaksi korkeaa kaappia vetolaatikoilla tai saarekkeessa yht. 2 m laatikostoja (60 cm syvä) ja 2 m kaappeja (40 cm syvä). Kun asumme uudessa kodissa, käytäntö näyttää, mihin näistä sijoittuvat arkiastiat, minne kuiva-aineet, minne muu härpäke. Lisäksi jonnekin, ehkä allrumiin, tulee 100 cm leveä, korkea astiakaappi juhla-astioille.

   Poista