keskiviikko 25. syyskuuta 2013

valmiusaste: levypinnalla

Kun kilpailuttaa talofirmoja tai kirvesmiesurakoita, kuulee usein termin "levypinnalle". Esimerkiksi kirvesmiehet antavat mielellään tarjouksensa runkotyöstä, valmiusasteeseen "levypinnalle". Siitä eteenpäin neuvotellaan sitten erikseen.

Meillä aloittaa maalarit urakkansa huomenna. Kirvesmiehet ohjeistivat minua tänään töistä lähtiessään, että talon tulee olla sisältä nuoltu puhtaaksi ennen huomista. Ja voi, minähän nuolin koko illan! Lastalla, harjalla ja kihvelillä. Vähän käsinkin. (Mutta en imurilla, jolla se olisi varmasti ollut helpointa. Inhoan imuroimista.) Nyt on talo siis valmiusasteessa "levypinnalla", tervetuloa maalarit!
10 kommenttia:

 1. uih, eikö teillä suojata lattioita lainkaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, en ole edes ajatellut asiaa. Onneksi kaikki suojausasiat kuuluvat maalareiden urakkaan ja he ajattelevat puolestani :-) (toivossa on hyvä elää?!) Lattioille tulee parkettia, laattaa ja kumimattoa, joten sen puoleen ei pienet roiskeet haittaa. Tosin kumimaton alla täytyy lattian olla tasainen.

   Poista
  2. Joko teillä alkaa olemaan maalausurakka päätöksessään ja oletko ollut tyytyväinen lopputulokseen?

   Poista
  3. Vielä on maalarilla töitä tehtävänä, ennen kuin seuraavat tekijät (kumimaton asentajat) pääsee hommiin. Tähän asti olen ollut erittäin tyytyväinen, ja vastaava työnjohtajakin kävi antamassa alustavan kehaisun siististi tehdyistä smyygeistä. Mutta enpä kehu enempiä ennen kuin näen lopputuloksen :-)

   Poista
 2. Valmiusastehan on jo varsin hyvä! Ei meilläkään suojattu lattiaa mielestäni mitenkään, joten ei sitä kannata murehtia. Maalihan ei lattiassa haittaa ja ne jotkut tasoitepaakut lähti kyllä helposti pois, vaikka vähänhän se konttaamista tiesi. Olit ihan julkimoksi päässyt, kiva juttu Kalevassa=).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Meillä on kolme päivää käynyt maalari aloittelemassa pakkelointia ja suojaamassa ikkunoita, ovia, piippua jne. ja ihan asialliselta näyttää homma. Joo, suostuin Kalevan juttuun kun pyysivät, ja nyt sama juttu on kuulemma ollut muuallakin Suomessa (mm. Pohjalaisen Koti-liitteessä) - ihan siihen en sentään ollut varautunut... Jotenkin niinhän sitä sanotaan että ken leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön :-)

   Poista
 3. Suosittelen tarkastamaan suojauksen heti alkumetrien jälkeen. Suojaus tarkoittaa eri ihmisille ari asiaa :) Saapahan sitten nukkua yönsä rauhassa.

  VastaaPoista
 4. Tokihan ikkunat ym. pitää olla ja varmasti ovatkin suojattuna, mutta tuolle lattialle en oman kokemuksen perusteella näe tarvetta, jos ei sitten jää betonipinnalle.

  VastaaPoista
 5. Takan piippu.. onko sattumalta Härmä Airin Aktiivipiippu? Näyttää samalta ja meidän vielä piirrustuspöydällä olevassa projektissa se on vaihtoehtona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Takan piippu on Härmä Airilta, sen tarkempaa mallia en nyt muista. Mutta jos tieto jossain papereissa tupsahtaa vastaan, päivitän tänne! Halusin rosterisen, kauniin piipun valkoisen takan pariksi, ja luulisin että sellaisen saan, mittasuhteet ainakin natsaavat. Muuta en voi piipusta (toimivuus tms.) vielä sanoa :-) Piipun toimitus eristeineen oli jotenkin aivan kummallisen takkuinen juttu, joten tilausvaiheessa kannattaa olla tarkkana eristekorkeuden ja -vahvuuden kanssa ja laittaa vaikka sakkomaksua, jos eristeet ei tule paketissa eikä heti sen jälkeenkään... Moni juttu on kuitenkin kiinni siitä, että saadaan piippu asiallisesti paikalleen ja eristeet yläpohjaan kohdilleen.

   Poista