torstai 3. lokakuuta 2013

kaihdinverhot tilaukseen

Sillä välin kun te pidätte peukkuja itsellenne syysarvonnassa, minä pohdin verhovalinnan haasteita. Pikavisiitti sunnuntain Rakenna - Asu - Sisusta -messuilla Ouluhallissa tuotti tulokseksi yhdet treffit verhomyyjän kanssa ja entuudestaan vahvistuneen ihastuksen rullakaihtimiin.
 
kuva sivulta www.luxaflex.fi
Yksitasoinen talo tiiviisti asutulla alueella plus suuret, lattiasta alkavat ikkunat tarkoittavat sitä, että verhojen olisi hyvä olla paikallaan jo muutettaessa.Minulle verhoilla on käytännöllinen funktio toimia näköesteenä, etenkin ulkoa sisälle -suunnassa - valoisaan vuodenaikaan myös toisinpäin. Muuten en verhoista juuri välitä. (Edellisessä kodissa meillä oli 5 cm säleellä puusälekaihtimet. Ihanat. Mutta nyt jotain muuta.) Mieluiten koko taloon yhtä ja samaa simppeliä, tyylikästä verhoa joka ikkunaan! 

Vahvasti harkinnassa ovat perinteiset rullakaihtimet (pienillä lisäominaisuuksilla), sälekaihtimia matkivat Facette -kaihtimet ja kangasvekkikaihtimet.

kuvat sivulta www.luxaflex.fi
 Facette -kaihtimet toimivat kuten perinteiset alumiinisälekaihtimet. Narusta vetämällä kangas "avautuu" tai "sulkeutuu", tarjoten erilaisia läpinäkyvyyksiä. Valitsisin valkoisen, ilmavan ja läpikuultavan kankaan oleskelutiloihin - riittää, että se jonkin verran estäisi näkyvyyttä sisälle taloon.

kuvat sivulta www.luxaflex.fi
Eikä tämä verhojen(kaan) valinta mikään helppo nakki ole. Meillä kun on monenlaisia ikkunoita: kiinteitä, avautuvia, liukuvia, ylikorkeita, lasiovia terassille. Ja kaikkiin pitäisi jotain näköestettä saada.


Verhomyyjä lähti mittauskäynniltä mukanaan seuraavanlainen tarjouspyyntö:
 • terassien lasioviin sekä ovenviereisiin ikkunoihin kangasvekkikaihtimet (oveen kiinnitettynä, lasiaukon kokoisena)
 • korkeaan ikkunaan kangasvekkikaihdin, jonka yläkasetti on 2,3 m korkeudella lattiasta (syvennykseen)
 • äänieristettyihin makuuhuoneisiin (kiinteisiin ikkunoihin) pimentävät rullakaihtimet, jotka kulkevat syvennyksesä koteloissa (täydellinen pimentävyys) 
 • makuuhuoneen avattavaan ikkunaan pimentävä rullakaihdin ilman sivukoteloita 
 • lasten makuuhuoneisiin tavalliset pimentävät rullakaihtimet 
 • oleskelutilojen kiinteisiin ikkunoihin Facette -kaihtimet syvennykseen 
 • liukuovi-ikkunoihin Facette -kaihtimet syvennyksen ulkopuolelle kiinnitettynä (jotta ovet mahtuvat liukumaan vieressä olevan kiinteän ikkunaosan päälle) 
Ensin katsotaan tämän kokonaisuuden hinta. Kun todetaan, että se hipoo pilviä, siirrytään suunnitelmaan B: rullakaihtimiin ja kangasvekkikaihtimiin koko talon osalta. Ehkä senkin jälkeen on hyvä olla vielä suunnitelma C, perinteiset Jyskin tai Ikean rullaverhot.

Miksi ei sitten heti niitä edullisia Ikean rullaverhoja? Voihan olla, että niihin lopulta päädytäänkin. En kuitenkaan (vielä tässä vaiheessa) voi vastustaa laadukkaiden, mittatilaustyönä tehtyjen verhojen detaljeja, jotka ovat niin kovin houkuttelevia!  

kuvat: www.luxaflex.fi


10 kommenttia:

 1. Mahtavia vinkkejä taaskin tältä suunnalta! Facette on minulle uusi tuttavuus, täytyy laittaa harkintalistalle. Olisi kiva saada jonkinlaista osviittaa hintatasosta sitten kun tiedät tarkemmin (jos voit kertoa) :)

  T. K / Talo Maunulaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiva jos on jotain uutta :-) Ehdottomasti avaan hintatasoa, kun tarjouksen saan. Kangaslaadut (joita mun pitäis käydä liikkeessä tutkimassa ja valitsemassa) vaikuttaa aika lailla lopulliseen hintaan, joten yritän mennä sieltä edullisemman kautta...

   Poista
 2. Tämä aihe kiinnostaa muuten minuakin, joten kiitti jo etukäteen :) Meille tulee perus sälekaihtimet muualle paitsi olkkari/ruokailutilaan. Muualla on avattavat ikkunat, jonne nuo sälekaihtimet näppärästi menee. Olohuone/ruokailutilan kiinteisiin ja korkeisiin haluan kuitenkin jotain muuta. Kävi mielessä myös nuo Ikean, mutta mahtaakohan niissä riittää pituus?!

  VastaaPoista
 3. Hei, avaapa mulle tietämättömälle noista rullaverhoista, jotka kulkevat syvennyksessä koteloissaan ( siis ne makkarinne pimentävät ) onko mahdollisesti tuossa kuvakollaasissa ylhäällä keskellä? Vai onko ne jotenkin upotettu sivupieliin ikkunassa? Kyselen nyt varmaan ihan tyhmiä, mutta kun en tie- dä! ottunut kun olen ihan basicmallin rullaverhoihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Ei ollenkaan tyhmiä kysymyksiä, onko sellasia olemassakaan :-) Eipä mullakaan ole livenä kokemusta niistä "koteloista", mutta olettaisin niiden myyjän kuvauksen perusteella olevan juurikin tuossa alimmassa kuvassa alhaalla keskellä, eli vihreän verhokankaan kanssa. Meillä tulevat ikkunasyvennykseen, eli kotelot kiinnitetään smyygiin. Näin valo ei karkaile huoneeseen reunoilta, vaan verho pimentää ihan oikeasti!

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Ei kysyvä tieltä eksy, ja joka päivä oppii jotan uutta.. kylläpäs huonosti katsoin noita kuvia tuolla, mutta kun tarkemmin katsoin OIKEAA kuvaa, niin muistelen, että samalla mekanismilla on jollain laivalla ollut verhot laitettuna. Meillä raksailutouhut vasta lähtökuopissa ja jo nyt miljoona asiaa muistettavana ja harkittavana. Kiitos kivasta blogista, seurailen tätä(kin) ja poimin ideoita oi joi joi..niin kamalasti kaikkea hyödyllisiä neuvoja on tullut, vaikka ei edes kaivuri ole rouhaissut maata tontilla!

   Poista
  3. Eipä mittään :-) Itsekin katsoin kuvaa tarkemmin, ja näyttää tuo kotelon leveys aika suurelta - myyjän mukaan kotelot ovat todella siroja ja huomaamattomia. Tsemppiä teille raksailuun, se on niiiin mukavaa puuhaa! (Ja tämä oli aito kommentti, ei mitään kettuilua.)

   Poista
 4. Näistä sivukoteloissa kulkevista rullaverhoista tuli vielä mieleeni: tällaiset verhot saisi myös ikkunan ulkopuolelle, jolloin verho blokkaisi sekä kylmyyttä että auringonsäteiden kuumuutta. Verhot toimisivat kaukosäätimellä sisältä käsin.

  VastaaPoista
 5. Jeps, kävin kuten pelkäsinkin - ihastukseni tyylikkäisiin rullakaihtimiin maksaa aivan liikaa. Oululaisesta yrityksestä sain tarjouksen kaikista kotimme verhoista: 5700 euroa. Hupsis. Koska 230 cm korkeita pimennysverhoja tai 250 cm korkeita rullakaihtimia ei tunnu löytyvän marketin - tai Ikean - hyllyltä, jatkuu selvittely, kuinka tästä verhopaketista saisi kohtuuhintaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä hinta siis sisälsi Facette -verhoja 7 kpl, pimentäviä rullaverhoja 6 kpl, tavallisen rullaverhon 1 kpl ja kangasvekkikaihtimet 4 kpl.

   Poista