sunnuntai 6. lokakuuta 2013

lapsellista

Olen yrittänyt ottaa päätöksenteon alle lastenhuoneiden tapetteja. Ne ainoat kolme huonetta, joihin talossamme tapettia tulee - niihinkin vain yhden seinän verran. Postasin aiemmin heinäkuun alussa lastenhuoneiden suunnittelusta täällä. Sittemmin tilanne ei ole edistynyt yhtään (joskin olen yrittänyt innostaa kirvesmiehiä väliseinäntekovaiheessa valmistautumaan yhden parven rakentamiseen).

Parin viikon kuluttua maalari jättää sisätiloiltaan valkoisen talomme, ja olisi aika tapetoida. Eilinen vierailu tapettikaupassa kolmen tyttäreni kanssa ei kuitenkaan vakuuttanut minua tapettien järkevyydestä. Lapseni (iältään 5, 5 ja 6) haluavat juuri niin lapsellisia hellokittyjä ja helinäkeijuja kuin heidän kuuluukin haluta. Ihan jo muutaman vuoden kuluttua tapetit ovat sitten vanhentuneet. Ihan mämmit, tyttärieni slangilla. Epäilen omaa innostustani vaihtaa tapetteja vähän väliä, joten tapettisuunnitelma on pattitilanteessa.

Oma all-time-favourite -lastenhuoneen tapettini on Sandbergin Kaspar. Tapettia saa monissa kivoissa väreissä (jotka eivät ole liian räikeitä pinkkejä tms.), kuviointi on ajaton ja ennen kaikkea minähän rakastan taloja :-) Tässä kuvassa (alla) kaksi ylintä ruutua ovat edellisestä kodistamme, lasten nukkumahuoneesta eli nukkarista.


Koska en kuitenkaan haluaisi toistaa itseäni, olen yrittänyt etsiä jotain vastaavaa kivaa (vähintäänkin samaa tapettia eri sävyissä). Harlequinin Distant Shores -tapetissa on samaa ideaa, mutta värivaihtoehdot eivät vain ole ihan just mieleeni. Samaa tyyliä on myös Pihlgren & Ritolan Enkeli-tapetissa. Joka kuitenkin taitaa olla asteen liian suttuinen minun makuuni. Voisiko olla toimivampaa koristella yhtä seinää seinätarroilla? Niiden vaihtaminen ja mahdolliset korjaustyöt (lisää valkoista maalia) hoituisivat kohtuuvaivalla vaikka kerran vuodessa. Näin voisin myös antaa lasteni huoletta valita itse tarrat ja niiden sijoituspaikat. Lapsen oma osallistuminen huoneensa suunnitteluun tekisi uudesta, ikiomasta huoneesta vielä astettakin rakkaamman. Seinätarroilla huone olisi aina "viimeistä huutoa", mitä se sitten kulloinkin sattuu olemaan - Littlest Pet Shoppeja, Disney-prinsessoja, Moxieita, kuolleitanukkeja-helinäkeijuja-paavopesusieniä-viliapinoita... 

kuvat sivulta www.hyvantuulenpuoti.fi

kuvat sivulta walldecor.fi

6 kommenttia:

 1. Hienoja talotapetteja! Tuosta enkelitapetista tuli mieleeni, että pitäisiköhän antaa tyttäreni (6 v.) koristella itse yksi seinä huoneestaan. Hän on nimittäin taitava piirtäjä ja tekee esim. hienompia enkeleitä, kuin tuo tapettiin painettu ;).

  Ja parviajatus kolahti päähäni kovasti! Meidän tytön huone on vähän hankalan mallinen, ja parvi voisi olla tosi kiva idea - jos sen saisi tehtyä niin turvalliseksi, ettei typy sitten muksahtelisi sieltä alas... Millainen parvi teille on tulossa ja kenelle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kommentistasi! Minäkin mietin sellaista tapettia (taisi olla taloja tai kaupunkikuvaa), jota lapset saisivat itse värittää :-) Parvi meille on toivoni mukaan tulossa vanhimmalle tyttärelle, jonka huone on "ylätasanteella" eli vaatehuonetta vastapäätä. Nyt on ollut suunnitelmissa parvi, joka rakentuu oven yläpuolelle ja rajautuu kolmelta sivultaan seiniin. Parvelle kiivettäisiin puolapuita pitkin, ja neljäs sivu pitäisi sitten rajata kaiteella, esim. pinnakaiteella.

   Poista
 2. Me päädyttiin tuohon ylläolevaan Kaspar tapettiin tytön huoneessa mustavalkoisena yhdelle seinälle, ja pojalle tuli vastikään hankittua saman sarjan Kaj- tapetti niinikään mustavalkoisena, siis se, missä on venitä ja kaloja. Seinään asti se ei ole tosin (yllätys yllätys) vielä ehtinyt.. Nuo on kyllä kivan ajattomia ja menevät vähän pidempäänkin toivottavasti, mutta huomasin tapetteja etsiskellessäni, että kyllä kivoja-ei-niin-lapsellisia tapetteja löytyy muitakin, esim. Mrs Perswallin valikoimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Minäpä tsekkailen vielä tuota Mrs Perswallia, jos se kääntäisi pääni :-)

   Poista
 3. Täällä on aika kivoja, tykkäilen ainaskin itse kovasti: http://www.aveo.fi/shop/fi/61-lastenhuoneen-tapetit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos linkityksestä! Kävin tsekkaamassa tapetit. Jotkin olivatkin tuttuja mutta eivät suinkaan kaikki, ja tämä sivusto oli ihan uusi tuttavuus! Mun suosikkeja noista on Slottsträdgården ja Globetrotter, menevät vakavasti harkittavaksi :-)

   Poista