tiistai 22. lokakuuta 2013

piha: sisäänkäynti

Meille talonrakentajille eri asiat ovat tärkeitä. Kuten teksteistäni voitte päätellä, minulle yleisen arkkitehtuurin lisäksi tärkeitä ovat ainakin ikkunat, ovet ja sisäänkäynti. (No, jos rehellisiä ollaan, on aika vähän kohtia talossa jotka eivät olisi tärkeitä.) Tsekkailin postauksiani taaksepäin, ja jo viime vuonna joulukuussa olen kirjoittanut - silloin vielä täysin aineettoman talomme - sisäänkäynnistä. Olenkin siis aivan innoissani, kun sisäänkäynti ja koko sisäänkäyntipiha alkavat vähitellen saada muotoaan. (Tekisi mieleni sanoa että vihdoinkin, mutta koska yritän kovasti suitsia kärsimättömyyttäni, en tietenkään sano mitään sellaista :-) ) 

Sisäänkäynnissä on vielä modernia Piet Hein Ek -henkisyyttä :-) Jos vain lämpötila nousee nollan yläpuolelle, minä tarraan tiukasti maalisutiin ja pietheinit saavat kyytiä! Katos ja suuret räystäät suojaavat sisäänkäyntiä: pääoven edessä on katosta noin kahden metrin syvyydeltä, keittiön ja ruokailutilan edessä räystäs korkeammalla on noin 80 cm syvä.

Sisäänkäynti. Tästä voi jo silmät siristellen nähdä mitä tulossa on :-)

No, jos ei silmät sirrillä niin kuvankäsittelyn avulla.

Blogini lukija kyseli kommentissaan, miltä tilaamani ulko-ovet näyttävät. Ulko-ovet ovat hienot! Sävy on aavistuksen tummempi kuin osasin odottaa, mutten anna sen häiritä. Kaiken lisäksi luulen, että aurinko tekee tehtävänsä ja haalistaa sävyä ajan myötä sointumaan paremmin tammensävyisiin ikkunanpuitteisiin. Kuvaan ulko-ovea tarkemmin kun sisäänkäynti on valmiimpi, tässä alla kuitenkin pieni maistiainen. Ovi on siis itse suunnittelemani, vaakapaneloitu tiikkiovi 7 Veljeksen ovilta. Lukko iLoq, kahva Abloy Duetto. Kahvan vaihdettavassa paneelissa on raikas sininen väri, kun kauppiaalla ei ollut asennuspäivänä tarjolla pyytämääni mustaa paneelia. Minähän haaveilin aeimmin mustikansinisestä - varo mitä toivot?


ps. Eilen muiden syyslomaillessa sain energiapuuskan ja naksuttelin Paslodellani tuota etupihan paneelia paikalleen. Tiger Armyn biisi on todella sähköistäviä - kuunnelkaa näitä rumpuja! Laulaja on kyllä pelottavan näköinen, mutta ääni sitäkin hypnotisoivampi: Tiger Army: Forever Fades Away

Energistä viikkoa sinullekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti