sunnuntai 20. lokakuuta 2013

saunasiiven arkkitehtuuria

Pikku hiljaa sisällä alkavat näkymät hahmottua pintoja myöten. Valkoiselle maalille jäävien huoneiden lisäksi pesuhuone on saatu laatoitettua. Talomme sisääntuloon sijoittuva "patti" muodostaa saunasiiven, jossa eteinen, pukuhuone, pesuhuone ja sauna muodostavat "jatkumon". Arkkitehtuurin kannalta tavoittelin jatkumoa, joka ei muutu huoneesta toiseen kuljettaessa äkkinäisesti, vaan "lipuen". Pukuhuone on tila, jossa erilaiset materiaalit kohtaavat: saunan ja pesuhuoneen paneelikatto, eteisen ja wc:n kumimattolattia. Myös pesuhuoneen seinälaatta kurottelee viereisiin huoneisiin, pukuhuoneen päätyseinälle ja yhdelle saunan seinälle.

saunasiiven arkkitehtonista jatkumoa
Olen aiemmin kirjoitellut saunan ja pesuhuoneen ilmeestä mm. täällä ja täällä. Tämä on ehdottomasti yksi koko raksaprojektin innostavimmista jutuista, kun näkee haaveiden ja suunnitelmien muuttuvan konkretiaksi! Tässä vielä kuvien muodossa tsekkausta pukuhuoneesta ja pesuhuoneesta.

Pukuhuoneen takaseinä. Yläosan aukkoon tulee lasi, oviaukkoon Vihtaovien lasiliukuovi.
Laattavalinta osui nappiin! Oulun Sisustajilta Terratintan Archgres Light Gray 30*60. Saumaväriksi valitsin vaaleanharmaan, joka raikastaa harmaata pintaa. Lattiassa vedeneristys. 
Sekä pesuhuoneen että saunan ovenpielet kierrätään laatalla. Saunaan tulee karmiton lasiovi.
Tammen sävyiset ikkunanpuitteet tuovat lämpöä pesuhuoneeseen tervaleppäpaneelikaton kanssa.

8 kommenttia:

 1. Vitsi tuo laatta on niin täydellisen värinen! Tosi rauhallinen tunnelma. Meille tulee samaa laattaa eteisen lattiaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan! Kylläpä teillä on hyvä maku ;-) Meille tulee samaa laattaa 10x10 pesuhuoneen ja saunan lattiat, joten tunnelma on lattiaa myöten rauhallinen ja seesteinen.

   Poista
 2. Hieno seinälaatta! Ei ole aivan yksivärinen, mikä tuo tyylikästä elävyyttä, mutta kuitenkin riittävän yksivärinen, jotta kokonaisuus on rauhallinen. :) Onnittelut mainiosta valinnasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse olen jotenkin erityisen huojentunut jos laattavalinnat osuu kohdilleen, edellisessä kodissamme ihan kaikki valinnat ei menny niin nappiin... Laattojen valitseminen on tosi vaikeeta!

   Poista
 3. Voi miten tyylikäs ja ajaton tuo seinälaatta! Tykkään kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi! Eikös teillä ollut sinivalkoista? Meillä oli edellisen kodin pesuhuone tummansinistä lattiaa ja valkoista seinää, nyt ihan jotain muuta :-)

   Poista
 4. Paljon samoja juttuja, mitä meillekin on tulossa uuteen kotiin :) Kivoja mietittyjä yksityiskohtia! Tuleeko saunan karmiton ovi myös Vihtaovilta? Oliko hinnat kilpailukykyisiä? Ja vielä, postauksen ulkopuolelta; oletteko saaneet ulko-ovenne? Tuliko siitä mieluisa? t. toinen tuplien äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Päätin ottaa kaikki lasiovet (pesuhuoneen liukuovi, saunan ja suihkukopin karmittomat lasiovet) Vihtaovilta, kun tuntui että hinnassa päästiin kivasti yhteisymmärrykseen. Nopealla tsekkauksella Vihtaovien lasiliukuovi (valmis 90 cm leveä malli, "varastonhyllyltä") on edullisempi kuin teettämällä lasiliikkeessä. Muistaakseni karmittomat lasiovet ovat noin 300 e/kpl, riippuen tietenkin leveydestä ja korkeudesta.
   Kiva, kun muistat vielä mun ulko-oviprojektin! Ovista tuli todella hyvät, eikä myöskään ole muualla samanlaisia kun on mun oma design :-) Saatiin ne kesällä just ajallaan. Taidankin tästä innostuneena tehdä sisäänkäynti -postauksen, kiitos inspiraatiosta!

   Poista