sunnuntai 13. lokakuuta 2013

sisustuksen pieniä yksityiskohtia

Äitini kylkiäisenä päädyin tänään Kädentaitomessuille Ouluhalliin. Voi hyvä tavaton sitä tavaran määrää! Onhan siinä näkemistä, kun kymmenittäin ja kymmenittäin käsityöalan ammattilaisia on koottu saman katon alle esittelemään parastaan. Koska en voinut raahata kaikkea ihanaa kotiin, kuvasin kiinnostavimpia yksityiskohtia nimenomaan oman kotini sisustuksen näkökulmasta. Usealta näytteilleasettajalta varmistelin, että ovathan he tulossa ensi vuonna uudestaan. Kun kotini on valmis, voin valita juuri oikeat tuotteet. Tällä hetkellä on vain kylmäpäisesti keskityttävä suuremman linjan hankintoihin ja jätettävä sisustuksen loppusilaus myöhemmäksi. Vaikka toki sieltä aarreaitasta jotain lähti matkaan :-)

www.mindeco.fi
(Kuva yllä) Hyvin monella oli näytillä painettuja tiskirättejä, pannunalusia, lasinalusia ja patalappuja. Graafisten musta-harmaa-valkoisten sijaan minua viehättivät nämä herkät mm. pellavahuovasta valmistetut MinDecon tuotteet. 

Annan Pajan valaisimia
Annan Pajan lämpömittareita
Annan Pajan seinälampetteja kynttilöille
(Kuvat yllä) Minun silmääni ihan uudenlaisia juttuja! Valaisimia ja muita uusiotuotteita käytetyistä keittiövälineistä valmistaa Annan Paja, jonka slogan onkin "riemua romusta". Todella! Kekseliäs uusiokäyttö reikä- sekä muille kauhoille seinälampetteina oli mieleeni. Eniten viehättivät kuitenkin erilaiset, tyylikkäät lämpömittarit. (Mieheni on aina tunkemassa seinälle digitaalisia härveleitä. Tässäpä vastaisku.) Jos romusta riemua -ajatus kiinnostaa, kannattaa kurkata Annan Pajan blogiin.
  
www.silmukeramiikka.com
(Kuva yllä) Oululaisen Silmu Keramiikan tuotteet ovat kerrassaan upeita. Perinteisten taulujen sijaan voisin hyvin kuvitella kotini seinille Silja Mustaparran keramiikkataidetta. Yllä kuvassa vasemmalla suurempi eläimen pää (nämä noin 26-33 cm korkeita), oikealla noin 10-15 cm korkeita päitä.

TiinaMari keramiikkapaja
(Kuva yllä) TiinaMarin keramiikkapaja Oulun seudulla valmistaa vastustamattomia murrekuppeja ja -tuotteita. Ainakin näin oululaisena nämä riemastuttavat! Entäpä jos lähettäisin joululahjaksi ympäri Suomea ystäville kuppeja, joissa lukee "ookko nää pölijä?"? Tulisipa huumorintaju testattua ;-)

www.susiko.fi
www.susiko.fi
www.susiko.fi
(Kuvat yllä) Näistä Susanna Sorsan tuotemerkki Susikon keramiikkajutuista innoistuin ehkä eniten koko messuilla. Keramiikassa on jotain minuun vetoavaa luonnonläheisyyttä, jota en voi vastustaa. Se yhdistettynä tosiasiaan, etten edelliseen kotiin saanut kahdeksan vuoden aikana hankittua pyyhekylttejä näyttämään missä on kenenkin pyyhe - tarve ja tarjonta todella kohtasivat. Mukaan lähti pieniä keramiikkakylttejä valkoisen ja turkoosin väreissä. Kun ne nyt vain pysyisivät tallessa muuttoon asti!

Doll Artist Tuija Leinonen
Doll Artist Tuija Leinonen
(Kuvat yllä) Messuilta pitää jäädä jotain mieltä kutkuttamaan. Minulle mieleen jäivät nukketaiteilija Tuija Leinosen haltijat. Aivan huikeita! Kotihan olisi kuin satupolku, kun huoneesta toiseen kuljettaessa haltijat kurkkisivat hyllyiltä ja takanpäältä. Etenkin kaksostyttöjen äitinä tämä viimeisin kuva puhuttelee <3

Mukaan lähti vessa- ja saunakylttien lisäksi joululahja miehelleni - tekstistä voit päätellä mikä se on, luotan siihen ettei mieheni jaksa lukea tekstejä ;-)

Mukavaa käsityöntäyteistä sunnuntaita kaikille!

ps. Sain yhden vapaapäivän lisää, kun älysin vilkaista kalenterista ensi viikon ohjelmaa. Olen kaukoviisaana anonut yksittäisiä lomapäiviä pitkin syksyä - huomennakin on lomapäivä! Jei!

3 kommenttia:

 1. Nuo pellavaiset tuotteet olivat aivan ihania. Ihan pakko oli ostaa niitä arkea onnellistuttamaan! Olipas kyllä hyvät messut. täällä pohjosessa ei aina tiedä minkä tasoset messut on tulossa ja onko paljon näytteille asettelijoita. Oli kyllä positiivinen yllätys!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Minäkin olin todella yllättynyt laajasta tarjonnasta - oli valmiita tuotteita sekä aihioita käsillä tekemisestä kiinnostuneille. Ensimmäistä kertaa kävin näillä messuilla ja ensi vuonna menen uudestaan, sitten minäkin hankin kaikkea pientä ihanaa uuteen kotiini :-)

   Poista
 2. Oi, aivan ihania nuo keraamiset nimilaput! Oon itellekin katsellu jotain kaunista ja värikästä, mutta ei ole mieleistä löytynyt - nuo on kyllä täyskymppi! Tuopa näytille jonkun kerran! T. PIA;)

  VastaaPoista