perjantai 11. lokakuuta 2013

terassi / laituri

Ai että mikä? No kun minähän keksin (kun kirjoittelin terasseista aiemmin täällä), että haluan yhdestä terassistani sellaisen laiturin. Ei mitään ihan perusterassia siis, eikä tämä mikään oikea terassi olekaan kokonsa puolesta vaan ennemminkin kulkusilta.

Tässä ensimmäiset malttamattoman odottajan kuvat tekeillä olevasta terassilaiturista. Tämä siis tulee keittiön kapean ikkunan ja olohuoneen liukuovi-ikkunoiden eteen, oman pihan puolelle. 

Laiturin alkupäähän tulee 15 cm porras alemmalle tasolle. Laituri on irti seinästä, seinänvierustalle tulee singeliä. Liukuovi-ikkunan kohdalla laituri levenee kulkusillaksi oviaukolle.
Lautojen päät hiotaan ja käsitellään, eikä niihin tulee perinteistä peitelautaa. Sokkeli päällystetään jonkinlaisella levyllä. Maanpinta jää noin 30 cm terassin pintaa alemmaksi.
Sokkeli on anturan kanssa järeästi valettu + muurattu, joten kestää kyllä vaikka millaiset laituritanssit :-)
Tietoja terassista:
 • korko sama kuin sokkelin korko, eli -0.050 lattiatasoon nähden (-5 cm) 
 • terassilauta on lehtikuusi 28x140 
 • terassilauta on uritettu, mutta urat jätetään alapuolelle kun en niistä tykkää :-)


5 kommenttia:

 1. meillä myös tulossa tällainen "terassilaituri" joka johtaa kodinhoitohuoneesta isommalle terassille. Tosin meidän laituri ei ole ihan noin vahvasti kiinnitetty maahan kuin teillä eli on vähän notkuvampi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Teille onkin ihana talo rakentumassa! Samaa näköä ja oloa julkisivu- ja pohjakuvissa kuin meidän edellisessä kodissamme :-) Meillä tosiaan on vankat perustukset, näinhän siinä käy kun antaa tehtävän rakennesuunnittelijalle... No eipä notku ei!

   Poista
 2. Kivalta näyttää! Materiaali mittoineen juurikin sama mihin itse päädyttiin terassien kanssa!=) Me tosin löydettiin urittamatonta tavaraa, vaikka etsimisessä se oli tolla leveydellä. Tykkään kyllä tuosta lehtikuusen luonnollisuudesta ja väristä, pehmentää mukavasti julkisivua. Saatiin nyt vasta pestyä ja öljyttyä terassit, kun vielä mietitään halutaanko, että ne "kelottuu" vai ei.. Teki kyllä hyvää tuo öljyäminen, suosittelen tekemään sen melko pian. Meillä ainakin tavara oli aika kuivaa ja tuo harmaantuminen lähti nopeasti käyntiin. Hiukan itseä mietityttää, tuleeko tikkuuntumisesta ongelma, mutta sen aika näyttää. On ainakin ympäristöystävällinen valinta! Tuo on sitten helppo käsitellä jollain sävytetylläkin esim. harmaalla öljyllä, jos vaaleus osoittautuu ongelmalliseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Meille ei rautakauppa tosiaan löytänyt täysin urittamatonta, joten täytyy asentaa uritetut "väärinpäin". Nyt terassientekovaiheessa on monta lautaa mennyt sivuun, kun urapuoli on ok mutta sileä puoli haljennut pinnasta, värjääntynyt, sinne on piirretty jotain... Saa nähdä, miten myyjä suhtautuu reklamaatioomme, kun valitamme laudan "väärästä" puolesta. Ostohetkellä kyllä tein hyvin selväksi tarpeemme ja toiveemme.
   Kävin tänään hakemassa öljyä ja on tarkoitus pikimmiten öljytä, kunhan ovat kuivuneet sateiden jäljiltä. En haluaisi lautojen harmaantuvan ollenkaan, joten varmaan saan öljytä ahkerasti :-)

   Poista
  2. Täytyy vielä mainita, että meilläkin meni aika moni lauta vaihtoon, vaikka oli molemmat puolet käytettävissä.. Olisko luokkaa 20% laudoista.. Paljon oli tosiaan erinäköisiä jälkiä, vääntymiä yms. Osaa jäljistä piti sietääkin, ajateltiin hioa niitä kun jaksetaan. Muuten olisi mennyt vielä enemmän vaihtoon. Johtuneeko sitten siitä, että on "luonnontavaraa", kun tuota vaihtelua oli niin paljon. Meillä ei ainakaan ollut ongelmaa reklamaatiossa, vaikka itsekin sitä vähän mietin, kun vaihtolautoja tuli niin paljon, Öljyäminen on onneksi helppoa ja nopeaa! Luulen kans, että öljyä kuluu, jos halutaan tuo tuore pinta säilyttää.

   Poista