torstai 31. lokakuuta 2013

verhotilauksen jatko-osa

Lokakuun alussa, raksamessuista innostuneena, kirjoitin hieman asioiden edelle kiiruhtaen postaukseen otsikon "kaihdinverhot tilaukseen". Verhomies kävi toki mittakäynnillä ja teki tarjouksen: koko talon verhot 5700 euroa. Hieman karsimalla hienouksista (alumiinisista verhokoteloista) tarjous laski 4900 euroon. Ymmärrän, että tyylikkäät, ajattomat verhot mekanismeineen ovat juuri tämän hinnan väärttejä - etenkin, kun meidän korkeisiin ikkunoihin ei valmisverhoja marketista saa. (Ja kun nämä hinnat sisälsivät jo kovasti tingattua alennusta.) Minä kuitenkin haluan tyylikkäät, ajattomat kauniit verhot pienemmällä hinnalla. 

Nyt meille olisi tulossa Luxaflexin rullakaihtimet, kangas Frio. Kangas näyttää samantyyliseltä kuin kuvissa,
yllä oikealla olevan kuvan mukaisella alumiinisella alalistalla ja avorullalla.

Näyttää siltä, etten haluakaan Facetteja oleskelutiloihin - minulle riittävät aivan hyvin samaa ilmettä antavat, valkoisella vaakaraitakankaalla rytmitetyt rullakaihtimet :-)


Verhotarjouksen vaihtoehtojen vertailua. Toimittaja 1 Luxaflex, toimittaja 2 tuntematon.


Laskisin uuden verhosuunnitelman mielelläni seuraavasti:
 • k, rt, oloh, allrum - valkoiset Frio-rullakaihtimet (Luxaflex) 1350 e 
 • pukuh, mh3 - valkoiset pimennysverhot Prismasta 80 e 
 • mh1, mh2, mh4 - valkoiset pimennysverhot (ei Luxaflex, toinen toimittaja) 460 e 
 • parvekeovet, eteinen - valkoinen vekkikaihdin (ei Luxaflex, toinen toimittaja) 490 e 
> yhteensä 2380 euroa. Paljon se on rahaa tämäkin, mutta huomattavasti soppelimpi hinta kuin alkuperäinen suunnitelma. Sinnikkyydellä ja vaihtoehtoja vertailemalla saa säästöä! Vielä minä jotenkin puristan tämän alle 2000 euron kipukynnyksen ;-)

Toisaalta, jottei tämä kävisi liian helpoksi, alan päivä päivältä tykästyä enemmän perinteisiin vekkikaihtimiin. Minulla oli näitä ensimmäisessä opiskelijakämpässäni Ouluun muutettuani, jotenkin niin nostalgiset ja silti tätä päivää. (Ja nykyään useilla tarjoajilla laadukkaasti kankaasta, ei hajoilevasta paperista.) Näistä aion myös tilata siistin tilanjakajan / näkösuojan kuraeteiseemme, jonka pääty toimii samalla teknisenä tilana. Teknisen tilan härpäkkeet jäävät kätevästi piiloon kattoon ja seiniin pingotetun, ylhäältä alas laskeutuvan vekkiverhon taakse.

Luxaflexin kangasvekkikaihtimet
kuva luxaflex.fi

Kumpi miellyttää silmääsi, vaakaraitainen rullakaihdin vai kangasvekkikaihdin? Vai kenties jokin muu ratkaisu? 

11 kommenttia:

 1. Minusta nuo kangasvekkikaihtimet ovat todella kivan näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, haastoin sinut mukaan hemmotteluhaasteeseen
   http://tasapainoatavoitellen.blogspot.fi/2013/11/pieni-hemmotteluhaaste.html

   Poista
  2. Hei! Eikö vain, minustakin kangasvekeissä on jotain hienostunutta. Ja vau, kiitos mukavasta haasteesta! Aion ehdottomasti vastata tähän kunhan viikonloppuna ennätän :-)

   Poista
 2. Vekkikaihtimet ehkä pölyyntyvät helpommin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava kommentti, kiitos! Tätä täytyykin miettiä tarkemmin. Meillä ei siivouspäivä ole joka päivä, eikä usein joka viikkokaan! Mikään pölyyntyvä ei ole käytännöllistä.

   Poista
 3. Molemmat on kyllä hyvän näköisiä. Ehkä itse valitsisin rullakaihtimet juuri siitä syystä, että ei visiinkään pölyynny niin helposti. Harkitsitko muuten missään vaiheessa lamelliverhoja? Itse olen niitä miettinyt ainakin joihinkin korkeisiin ikkunoihin. Ajatuksena, että niillä olisi kätevä blokata tiettyjä suuntia ja toisaalta taas avata maisemia/valoa toisesta suunnasta. Kokemuksia mulla ei kylläkään lamelliverhoista ole. t. Kaisu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kaisu! Jotenkin lamelliverhot ei ole mun mieleeni. En tiedä miksi, ehkä niistä tulee itselleni mieleen julkiset tilat? Nämä on joskus ihan henkimaailman juttuja, miks jostakin tykkää ja jostakin ei :-) Toimivat varmasti juuri kuten olet ajatellutkin!

   Poista
 4. Tuosta vekkiverhon laittamisesta kuraeteisen ja teknisen tilan väliin tuli vaan semmonen mieleen, että mahtaako likaantua turhan nopeasti. Materiaali/väri kannattaa varmaan valita semmoiseksi, että kaikki roiskeet ei näy ja olisi helppo puhdistaa. Kaisu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Ainakaan valkoista ei kannata ottaa, vaikka kankaista löytyy sellaisiakin kosteudenkestäviä vaihtoehtoja, joista vaikeidenkin tahrojen (kuten öljy) luvataan lähtevän irti. Väri voisi silti olla jotain muuta, vaikka jokin pirteä sininen!

   Poista
 5. Raidalliset ovat oikein kivan näköiset. Minä Anonyymi jo penäsinkin yhtenäisempää linjaa verhovalintoihin ja nyt suunnitelma on mielestäni paljon parempi kuin aikaisempi. Vielä harkitsisin oleskelutiloihin valkoista läpikuultavaa rullaverhoa, jättäisin itse siis raidat pois. Samanlainen verho pimennysverhona makuuhuoneisiin. Liukuovet ovat tietysti ongelmallisia, mutta itse suosisin mahdollisimman simppeliä linjaa ja oviinkin mahdollisuuksien mukaan ottaisin samat läpikuultavat rullaverhot. Eikä mitään verhohässäkkää eteisen ja teknisen tilan väliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-) ootappa vaan kun saan joskus tulevaisuudessa ennen ja jälkeen -kuvat tekninen tila / kuraeteinen -kombostamme, verho tulee pelastamaan paljon kun lämmönvaihtimet, iv-koneet jne jää siististi piiloon :-)

   Poista