torstai 28. marraskuuta 2013

5 yötä muuttoon

Nyt jänskättää. Muuttokatselmus on sovittu tiistaille, ja muutto on päätetty ajoittaa samalle päivälle. Talolla alkaa olla valmista (enää en osaa sitä edes raksaksi kutsua!), pari pientä juttua enää niin toinen pääty talosta on täysin asuttavassa kunnossa. "Eteisestä etelään" jää vielä vaiheeseen: teknisen tilan/kuraeteisen lattia ja kalustus, pukuhuoneen ja pesuhuoneen katto, sauna. Näitä tehdään yksi kerrallaan valmiiksi talven aikana (ja sisäsaunaa odotellessa saunotaan pihasaunassa!). Siivoamista on PALJON, ja täällä väliaikaisasunnossa pitäisi jonkun pakata. Ihan en ole vielä hahmottanut miten nämä kaikki ennätetään tehdä, vaan kyllähän sitä ihminen saa aikaan kun on tarpeeksi motivoiva palkinto :-) Malja-allas -postauksessani toivottiin kuvaa Ikean tarjoilukulhosta käsienpesualtaana. Allas on tosiaan paikallaan ja toiminnassa, mutta koska vessassa ei vielä ole valoja, en kerta kaikkiaan pysty ottamaan altaasta järkevää kuvaa. Siitä on siis juttua kuvineen tulossa, kunhan vessa valaistuu! Odotellessa pari kuvaa talon toisesta päästä, neljän naisen kylpyhuoneesta. Buduaari on Lundian paikalleenasentamista, peilien kiinnättämistä ja seinähyllyä vaille valmis!

(Alan muuton lähestyessä ymmärtämään niitä bloggaajia, jotka eivät juurikaan julkaise kuvia uudesta kodistaan. Kyllähän sitä raksa-aikana räpsii kuvia puhelimella ja vielä ihan surutta julkaiseekin niitä. Raksa nyt on raksa. Kun kaikkialla alkaa olla valmista, eivät puhelimella napatut kuvat enää tee oikeutta kodin kauneudelle. Kuvat ovat auttamatta keltaisia, suttuisia, pimeitä, rakeisia - tai muuten vaan ankeita. Katsokaa nyt näitäkin kuvia yllä! Tänään raahasin jopa järkkärin raksalle, mutta ei siitä ollut apua. Aloitteleva interiöörivalokuvaaja pestataan kahvipalkalla!) 

9 kommenttia:

 1. Moi!
  Tehdän olette ihan parhaassa vaiheessa - muutama yö muuttoon ja nurkan takana joulu! Selviätte varmasti siivoiluista, pakkaamisesta ja muuttotarkastuksesta puhumattakaan. Meille ainakin muuttotarkastuslupalappu tuli postitse aikojen päästä siitä, kun olimme muuttaneet :) Raksa muuttuu kodiksi - onnea jo tässä vaiheessa!

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtavaa! Täytyy kyllä sanoa, että sulla on ollut mahtava asenne koko projektiin, se on varmasti kantanut! Ja kiitos rehellisyydestä moka-postauksessa, lohduttavaa, että muillekin on sattunut ja tapahtunut. Tsemppiä loppurutistukseen, pitänee käydä joku kerta ihailemassa taloanne ja koko Kivikkokangasta iltakävelyllä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos tsempeistä! Muuttotarkastuksen aika muuttui, se onkin jo maanantaina klo 15.30 - on siis saatu heilua mopinvarressa talolla koko viikonloppu :-) Vielä viimeiset silaukset huomenna ja tarkastajat saapi tulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis pitääkö siellä olla siivottukki?? Vai siis siksi siivottu, että heti muutoluvan pätkähtäessä saa kantaa kamat autosta sisään? :P

   Poista
  2. No minä aattelin ottaa varman päälle, vielä ois voinu kahvit keittää ja pullat leipasta - onneksi supersiivoukset riitti vakuuttamaan herrat ja muuttolupa tulla pätkähti! (siis oikeastihan ihmiset kyllä muuttaa myös ilman katselmuksia, mutta minä haluan pelata sääntöjen mukaan. Eipä tarvi vakuutusyhtiön kanssa arvuutella jos jotain sattuu.)

   Poista
  3. Niin joo, ekat kamat kannettiin sisään jo tunti ennen katselmusta :-)

   Poista
  4. Onnea, onnea uuteen kotiin! Meillä tarkastus vasta 18 päivä, mutta jospa sitten kaikki olisi varmasti valmista ja ehtisi siivotakin. :)

   Poista
 4. Nyt voi siis virallisesti onnitella! Onnea uuteen kotiin!!! :)

  VastaaPoista