sunnuntai 10. marraskuuta 2013

hemmottelua

Sain Saijalta Tasapainoa tavoitellen -blogista ihanan haasteen, Lambi-hemmotteluhaasteen. Haaste sopii tähän Isänpäivään kuin nenä päähän! 

Tehtävänä on valita vähintään kolme yksityiskohtaa, jotka tuovat elämään ripauksen luksusta. Koska kirjoitan rakennusprojektistamme, tutkailen nyt sitä, mitkä asiat tuovat raksaprojektin keskellä elävän naisen elämään hemmottelua ja luksusta. 

Yhteinen aika koko perheen kesken 
Kun toinen tekee päivätyötä ja toinen katkeamatonta kolmivuorotyötä, koko perheen yhteinen aika on aina kortilla, ei ainoastaa rakennusprojektin aikana. Mutta kyllä tästä on ollut nyt viimeisen puolen vuoden aikana erityisesti pulaa. Aikuiset näkevät tulevaisuuteen ja osaavat tsempata itseään, mutta lapset elävät tässä ja nyt. Siksi tähän luksukseen liittyy myös lasten riemu ja onni yhteisestä ajasta. (Jolloin ei yleensä tapahdu mitään erityistä. Ollaan vaan ja öllötetään ja syödään sipsejä täällä pienessä väliaikais-vuokra-asunnossamme. Paitsi toisinaan tehdään jotain ekstraa, kuten käydään koko perhe uimarannalla tai kylpylässä tai otetaan breikki arkeen hotellissa.)  
Sisustuslehti, suklaalevy ja hiljaisuus 
Tässä pienessä väliaikaisasunnossamme on aina härdelli päällä, lasten melua ja kiljuntaa tai television älämölöä. (Toisinaan myös aikuisten älämölöä ja ärinää.) Tunnen rentoutuvani henkisesti ja fyysisesti, kun saan illalla lapset nukkumaan ja voin pötkähtää sohvalle jalkojani ja kipeää selkääni lepuuttamaan. Otan viereeni pari ihanaa sisustuslehteä ja palan suklaata (no joo, toisinaan ihan kokonaisen levyn). Jonkin aikaa päässäni surisee ja soi, mutta sitten hiljaisuus astuu sisään korvistani ja rauhoitun. Aina se ei ole helppoa, toisinaan pomppaan pystyyn hyvän idean myötä ja lähetän vielä illan päätteeksi pari tarjouspyyntöä :-) Unelman toteutuminen 
Rakennusprojekti on kyllä raskasta aikaa, mutta aivan yhtä lailla koko projekti on innostavaa aikaa, joka luo toivoa niin ihmiseen itseensä kuin huomiseenkin. Usein päivitellään projektin vaativuutta ja vaikutuksia parisuhteeseen. Mielestäni vaaka kallistuu kuitenkin positiiviselle puolelle: uusi koti on minun ja mieheni yhteinen unelma, jonka toteutumisen eteen teemme töitä rinta rinnan. Iloitsemme yhdessä edistyksestä ja valmistumisesta, unelmamme toteutumisesta. Unelman toteutuminen puolestaan luo uskoa ihmiseen. Mikä vain on mahdollista, kun on tarpeeksi uskoa itseensä! (Lällyä, tiedän, mutta tällanen optimisti positiivari minä pohjimmiltani olen.) Hemmottelua ja luksusta kaikille isille juhlapäivään!

Tämän haasteen voi kuka tahansa bloggari napata ja osallistua 500 e kylpyläloman arvontaan. Tee postaus tästä aiheesta, liitä siihen Lambi-banneri ja lähetä postauksen jälkeen yhteystietosi osoitteeseen lambinblogihaaste@gmail.com.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti